Middlesborough hjemme, smaker nye poeng det!

Skrevet av Svein Moen .

Sesongens første møte fant sted på Riverside Stadium i slutten av desember. The Smoggies trakk det lengste strået og vant 2-1 etter at Sam Clucas først hadde gitt Stoke ledelsen i 52. minutt.

Adskillig med vann har rent til havs siden den tid. På de siste 15 kampene før bråstoppen hadde gjestene kun to seire og valgte før kampen på lørdag å foreta trenerskifte i det vi kan kalle en trengt posisjon. Ut med Jonathan Woodgate og inn med Neil Warnock. Trenerlegenden som fikk fyken i Cardiff i november og har etter oppstart på trenerkarrieren i 1980 sjefet hele 17 lag før han nå har tatt plass i førersetet hos Boro. Hører at enkelte røster i midlandsregionen er engstelige for hva denne kapasiteten kan utrette, men at han kan snu opp ned på dette laget, som er i fritt fall, i løpet av et par dager har vi liten tro på. Vertene endte på en respektabel syvende plass i fjorårssesongens Championship men ligger før kampen på bet365 rett over streken hvor de deler poengplass med Hull som er under, begge med 41 poeng. Når sant skal sies, og det skal det jo, ligger Stoke tre plasser over, men med bare to poengs klaring. Vi får tro at den store forskjellen på utviklingen i disse to lagene vil slå ut til en klar fordel The Potters til helga på bet365.

Gjestene har før kampen kun en mann på sykestua mens situasjonen for Stoke er noe tyngre i så henseende da de har Joe Allen, Jordan Collins, Thibaud Verlinden og Ryan Shawcross ute. Laguttaket er jo alltid en kilde til opprømt spenning og hete diskusjoner og lørdag må O'Neill også plukke ut en ny kaptein. Laguttaket mot Reading var vel litt overraskende men det kan se ut til at mulighetene for fem bytter legger noen nye føringer for hvordan beslutningene taes.

Den store og berettigede engstelsen foran forrige kamp om hvorvidt Stoke var i stand til å mestre utfordringen omkring oppstart av stream etter pausen ble gjort grundig til skamme. Grei innlogging og strøken sending med klare bilder og klar tale. Vi forutsetter at dette fortsetter og setter av et par timer til kvalitetstid også denne løsrdagsettermiddagen. Beboere og ferierende i naboskap med Oslo er velkommen til Tordenskiold, forhånds om tribunestemning på puben før Readingkampen slo til så det holdt (var vel noe behersket i størstedelen av første omgang), ølet er fortsatt kaldt og grillen varm så vi tar den derfra.

O'Neill, fortsett som du stevner, vi er med!