Militær heder også på bet365

Skrevet av Runar Kvernen .

Foran hjemmekampen mot Middlesbrough på bet365 blir det fullt pådrag med uniformer og militære effekter, hilsninger – og en tanks (!) Britene markerer Remembrance – for the British Royal Legion.

Dette er svære greier i England, hvert år. Hensikten er da å hedre alle som bidro, og falt – spesielt i de to verdenskrigene. Og i år er det 100 år siden slutten av 1. verdenskrig, «The Great War», og dette får ekstra fokus i år.

Et av de mest kjente symbolene er den røde Poppy, som bæres på klær – og drakter. Stoke City FC står 100 prosent bak markeringen, som varer en uke og inn i neste serierunde. Det samles også inn midler i kjent stil – for å hjelpe familier og etterlatte, også de som er i de militære styrkene i dag.

Det vil også bli ett minutts stillhet på stadion til minne om de som kjempet – og falt.


James McClean (t.h.) i kjent driv.

Det er enormt stor oppslutning om Remembrance, men ikke alle er like positive. Stokes James McClean har i tidligere klubber sagt at han ikke kan stå inne for å bære Poppy på drakta, han har irske aner og er preget av det. Hans poeng er at en ting er verdenskrigene, innsatsen der vil han gjerne hedre, men britene har som kjent vært involvert i mange militære operasjoner. Inkludert Irland og Nord-Irland.

Klubben har kommet med et statement, som redegjør for at McClean ikke vil bære Poppy på sin drakt de neste to kampene. Klubben aksepterer det, og fremhever at alle har rett til sin egen mening. Men mange fans i England er ikke like happy med hans valg.

Også Norge har militære minnemarkeringer, men det er noe uvant for oss med det trøkket og omfanget dette har i UK.

Norske fans på fellestur får i hvert fall sett dette på nært hold.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.