Nå teller de andre resultatene stadig mer

Skrevet av Runar Kvernen .

Southampton - Stoke City: 0-0. Stoke kunne vunnet, og tapt. Ett tappert poeng igjen, men fortsatt er det to for lite. Nå teller resultater i øvrige oppgjør stadig mer i den jevne bunnstriden.

Stoke har hevet seg mye defensivt siden Lambert tok over. Og kravene til spillerne har økt på alle måter, det fightes bedre og gjennom hele matchen. I den vanskelige bortekampen, hvor lagene hadde hver sin omgang, var Butland god for Stoke, og stopperparet Zouma og Indi (bildet over) var outstanding. Det ble lagt merke til at Ryan Shawcross var på benken, og ikke spilte fra start. Nå kan det være at han ikke var 100 %, men likevel. Lambert ser ut til å være tøff nok i valgene.

Men så er det dette med scoringer. Stoke sliter voldsomt, med noe mer målteft kunne Stoke godt scoret et par i denne kampen. Diouf jobber på, men er ingen målscorer. Choupo-Moting svidde den kanskje største sjansen, etter å ha blitt headet igjennom av Crouch, som kom inn etter hvert. Jese kom inn han også, og var nære, men kun det... Shaqiri traff ikke helt, heller ikke Ndiaye. Uttellingen uteblir, og det er nesten en overraskelse hvis laget scorer.

I avstemningen her på stoke.no mener 40 % at Stoke i hvert fall må spille med to spisser. 28 % tror på Jese, og 10 % både på Crouch og Choupo-Moting. 8 % synes unge Tyrese Campbell bør få sjansen, men INGEN tror på Diouf. Og det er vel heller ikke helt uten grunn.  

Nå måtte Diouf ut med skade (bildet), det skal være venstre skulder ute av ledd, i hvert fall. Da må Lambert trolig lete etter alternativer og kombinasjoner på topp. 

Etter hvert som rundene går, og så jevnt som det er, så teller nå resultatene i øvrige oppgjør stadig mer. I denne runden ble det status quo mot Southampton, men Stoke styrket seg med ett poeng mot West Bromwich, som tapte igjen. Også ett poeng innpå Newcastle, Huddersfield og West Ham. Crystal Palace er havnet helt ned igjen, og har nå to tøffe oppgjør mot Manchester United og Chelsea. Swansea ser ut til å fortsette snuoperasjonen, og vant igjen, men er bare tre poeng foran Stoke.

Også Stoke har tøffe oppgjør i vente. Poeng hjemme mot Manchester City mandag 12. mars ville vært massivt. Så er det en helt avgjørende kamp hjemme mot Everton, som ikke har flyt, før det blir vanskelige oppgjør mot Arsenal og Tottenham. Stoke må ha poeng i denne rekka. Dette vil vare helt inn, og det KAN bli at kampen mot Crystal Palace på fellesturen blir helt avgjørende. Siste seriekamp  borte mot Swansea  kan også bli en thriller, for å si det forsiktig.

Dessuten er det bra desto tidligere poengene kommer, selv om alle teller like mye. Det kan legge presset over på andre, og for eksempel at Stoke kan klare seg med uavgjort i kamper som andre MÅ vinne. Det blir lett noe forknyttt i "must win" kamper, enda mer når det går mot slutten av sesongen. Stoke har 27 poeng, det er 9 cupfinaler igjen. Tre seire og tre uavgjort holder trolig. To seire og to uavgjort- neppe. Eller fire trepoengere... Noen seire må Stoke ta fremover.

 

Vurdert av Runar Kvernen

 

 

 

 

      

 

 

 

Kommentarer

Ingen tvil om at Stoke har

Ingen tvil om at Stoke har hevet seg mye defensivt, men når vi ikke scorer mål, blir det lite poeng. Har analysert litt gjennom se siste kampene og kommet fram til følgende beste Stoke uttak.
Butland selvfølgelig med følgende backfirer: Bauer - Zouma - Indi - Stafylidis. Vanskelig å utelate Shawcross i midtforsvaret, men Zouma og Indi med stålkontroll i siste kamp. Stafylidis er absolutt å foretrekke i forhold til Peters. Ikke minst offensivt. Peters har en veldig tendens til å spille ballen TILBAKE og dette spillet sinker Stoke. Stafiylidis kommer dessuten mye mer til sin rett her som vingbsck i forhold til å bruke ham på midtbanen. Behersker ikke dette like ra.
På midten er Shaqiri, Ndiaye og Allen selvskrevne. Den siste her er noe vanskeligere. Choupo-Moteng er en mulighet. Den andre er Fletcher. Han startet meget bra, men i de siste kampene virket han rusten og lite produktiv, heller dårlig. Har vært vraket noen kamper og har kanskje skjerpet innsatsen. For dette er en spiller som ennå holder et høyt nivå.
På topp er det ikke mye som har stemt, men holder på Jese og Crouch. Alternativ Jese og Choupo-Moteng. Dette dersom Fletcher starter på midten. Resten av angrepsrekke er bare å se vekk fra og glemme helt.
Nå er det bare å gi alt og satse på fortsatt premier league spill.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.