Nok en fjær i hatten, blendahvit denne gangen!

Skrevet av Svein Moen .

O'Neill og hans tapre kumpaner fortsetter tilsynelatende ufortrødent oppturen fra den dystre nedrykksstriden i Championship 2019/20 - deilige og høyst fortjente sju poeng over streken nå.

Det skal vel usedvanlig mye stang ut for at Stoke nå skal kollapse, rykke ned og havne på nivå tre neste sesong. Ligger på andreplass på formtabellen før neste kamp, hvilke parametre som ligger til grunn her skal vi vel ikke gå for tungt inn i, stoler på presentert materiale i vanligvis etterrettelige media.

Som ventet kom Swansea godt igang på bet365 lørdag. Velspillende, smidige og passningssikre, som de er kjent for å være, holdt de Stoke på en armlengdes avstand de første 15-20 minuttene. Men så stokket The Potters beina, fikk oversikten og tok sakte men sikkert over kommandoen. Målløs første omgang, men etter 55 minutter klinka Sam Clucas til med høyre fra utsiden av boksen, etter innlegg fra Joe Allen, og sende stoke opp i ledelsen. Nådestøtet kom ett minutt på overtid da James McClean ekspederte ballen i mål, komfortabel 2-0 seier.

Vi har vel sett konturene av at prosjekt "MON" har begynt å bære frukter en tid nå. Det har satt seg ny optimisme og trygghet over det hele, Butland er solid tilbake og leverer nå stødig godt, og de aller fleste i spillergruppa presterer nå betydelig bedre på sine respektive posisjoner enn tidligere i sesongen. Eksempelvis har Liam Lindsay fått mye god omtale i det siste. Slet lenge med spilletid, O'Neill satte han inn tidlig i desember og siden har 23-åringen spilt sju kamper som sentral back sammen med erfarne Danny Batt, og fem av disse har endt med «clean sheets». Løfterikt.

Manageren har gitt beskjed om at han sitter ganske så rolig i båten disse siste dagene med åpent overgangsvindu, men dukker det uventet opp et spektakulært tilbud vil han ikke være tung å be. Uansett blir det veldig spennende å følge han og The Potters videre til sesongen ebber ut første helgen i mai.

VIL TIL SLUTT MINNE OM AT NESTE KAMP ER FLYTTET TIL FREDAG KVELD KL 20:45 OG VIASPORT2 TAR SEG AV OVERFØRINGEN.