Nok en for glemmeboken

Skrevet av Svein Moen .

De dukker opp av og til, disse kampene det bare er å riste av seg fortest mulig, ikke dvele så alt for lenge ved. Erfaringene blir selvfølgelig viktige for å unngå lignende depressive hendelser.

Det så ut til at det skulle gå greit for Stoke denne onsdagskvelden hjemme mot Preston. The Potters spilte en god første omgang, som endte målløst. Men over i andre fikk Preston en corner etter 58 minutter, som endte bak Butland, gjestenes første skudd på mål. Neste imot kom etter 75 minutter og døra smalt igjen. Fotballen som «The Lillywhites» presenterte var langt ifra liljehvit, snarere av det slaget man må være supporter med meget begrenset gangsyn for å applaudere. Dette sammen med en dommer som tilsynelatende hadde store problemer med å utøve faget på et nivå man forventer i mesterskapsserien, ble det etterhvert en kveld hvor «The Potters» måtte gå av matta på bet365 uten et eneste poeng. Statistikk etter kampslutt viste at lagene hadde lik ballbesittelse, men 5-3 i skudd på mål, 14-4 skudd totalt og 7-4 i i cornere i favør av Stoke, noen tall for å vise noe av hvor landet lå og at det ikke hadde vært noe stort under om Stoke hadde fått noe ut av dette. Men det ble etterhvert stritt i forsvaret, blant andre hadde vel ikke Bruno Martins Indi sin aller beste dag på jobben, og effektiviteten i angrepet er fortsatt langt ifra probat.

Nå er det bare å vaske draktene, få noen gode økter på Clayton Wood, og så komme seg på bussen til London for å mønstre Queens Park Rangers førstkommende lørdag med stort pågangsmot og åpent sinn. Kampen skal avgjøres på The Kiyan Prince Foundation Stadium, et funn for enhver quizmaster, dette vil vel endatil de fleste «Super Hoops»-supportere slite med etter et par øl. Det vanligste er vel å benytte det eldre navnet, Loftus Road i Shepherd's Busch, Hammersmith and Fulham, som ligger i Londons vestkant, så kan man i hvertfall ta seg en øl uten å bli stilt i forlegenhet. Hjemmelaget har slitt i det siste og ligger på en syttende plass på tabellen med 39 poeng, fem foran Stoke, så her skal det være muligheter for poeng for et skjerpet Stokelag.

Som et resultat av gjestenes noe uvørne spillestil på bet365 sist, ser det ut til at Stoke, ved siden av Ryan Shawcross og Stephen Ward, muligens også må unnvære James McClean, Thibaud Verlinden og Sam Clucas til helga. Dronningens trofaste skogvoktere har så langt kun rapportert en mann ute. Det er forøvrig meldt fra Stoke FC at kaptein Shawcross kan være tilbake på post i løpet av måneden. Micael O'Neill stilte onsdag samme lagoppstilling som til forrige kamp mot Charlton så vi får tro han får stokka kortene til det beste denne gangen også, selv om endringer blir nødvendige.

Runde nr. 33 vil resolutt bli blåst igang kl 16:00 av Oliver Langford lørdag ettermiddag. Bilder og vettuge kommentarer blir etter alle solemerker levert av Stokes egen streamtjeneste. Følg med på Stokes kamp for å bli kvitt nedrykksspøkelset og sikre neste sesong i Championship, nødvendig for å få plass på fruktfatet igjen. Tordenskiold har det som trengs for å dekke behovene omkring begivenheten for de som måtte befinne seg i Oslo-området.

Ny opptur til The Potters, fortjener det nå!!