Ny kalddusj - Stoke i alvorlig trøbbel

Skrevet av Runar Kvernen .

Crystal Palace – Stoke City: 2-1. Stoke får det ikke til. Heller ikke mot bunnlaget Crystal Palace. Tap på overtid. Skralt forsvar på begge baklengs. Nå blinker varsellampene.

3 seire etter at en tredjedel av sesongen er unnagjort. 13 poeng, og 15.plass. Stadig kortere ned til nedrykksplass. Så kan det innvendes at det er kort oppover til plassene rundt 10 også, men poenget er at Stoke på ingen måte er på vei dit, men heller andre veien.

Dette var ikke sesongen hvor man skulle trenge å børste støvet at Tony Pulis sin evige inngang til sesongen: 40 points, klar av nedrykk, og ta det derfra. Stoke skulle tilbake på Top Ten finish – og helst litt bedre. Burnely ligger nå på 7.plass med 22 poeng, samme fangst som Arsenal… Er det ikke der oppe et sted Stoke City burde vært, med tidenes beste og dyreste spillerstall? Joda.    

Det ble ingen god kamp på Selhurst Park i London. Stoke skapte lite, og ga bort mye. Shaqiri leverte en klassescoring etter forsering, finter, og skudd fra 16 meter i hjørnet. Enkeltprestasjon. Da var Stoke foran med 1-0 åtte minutter ut i 2. omgang, og hadde i hvert fall et slags grep om det hele. Men innlegg i boks tre minutter senere, Stoke får ikke klarert, og 1-1. Crouch inn etter 67 minutter, og det bidro til Stoke fikk løftet seg og skapte trykk. 1-1, eller seier til Stoke, slik så bildet ut. Shawcross hadde en eventyrlig mulighet, som nærmest ble til klarering i stedet for scoring... Men, igjen: Innlegg i boks, Stoke feilplassert, og heller ikke på denne virket Lee Grant helt patent. «Stå på stanga» er en god regel, ikke hoppe og sprette. Ballen smalt i nærmeste stolpe, ut i feltet, tre Palace-spillere var umarkert. Tap i sluttminuttene, nærmest på overtid.  

Sympatiske Erik Pieters tar på seg skylden for utligningen. Realt nok. Men her er det mer. Hele venstresiden til Stoke slet, inkludert Wimmer, som var i området på begge baklengs. Det ser ikke ut til at formasjonen 3-4-2-1 fungerer, verken defensivt eller offensivt, og det ble forsøkt en justering underveis i 2. omgang.  Men det er noe uforløst over det hele, spillerne virker rådville, og tilfeldighetene spiller for stor rolle.   

Stoke sliter. Nå venter hjemmekamp mot Liverpool onsdag, så er det Swansea, også den hjemme på bet365 lørdag. Uroen er der, over nedadgående spiral og kamp mot nedrykk. Stoke må snart få stabilitet og heve prestasjonene. Nå handler det kun om å vinne fotballkamper, flere fotballkamper. Ellers må det tas grep.

Ingen klubber er for gode til å rykke ned. 

Og det skjønner nok alle, også helt til topps i Stoke City FC.          

Vurdert av Runar Kvernen

Foto: Stoke City FC

Kommentarer

Varsellampene har blinket

Varsellampene har blinket lenge. Hvordan er det mulig? Tap for et desidert bunnlag, men er jo nødt for å nevne missen til Shawcross. Helt utrolig. Da hadde det vært seier og tre poeng, men slik er det bare. Er man et bunnlag, da går som regel alt imot.

Dette er virkelig skremmende. Bunnen er nådd og det kan ikke bli verre, så snakker vi om å ta grep. Dette skulle vært gjort for lenge siden. I kamp etter kamp har spillerne virket totalt hjelpeløse og uinteresserte, nesten som amatører. Riktig nok har vi skader, og det får ta litt av skylden, men på langt nær nok.

Grant har ikke vært i nærheten av det han viste som førstekeeper, så noe av skylden av hans mindre bra inntreden kan være mangel på kamptrening. Skal vi fortsette med formasjonen 3-4-3 så er det kanskje en løsning, men så må grepene tas. Wimmer ut og inn med Indi. Mulig at han fortsatt spiller skyldes skade på Indi, men da er forhåpentligvis Cameroon klar til å overtar.

Ut med Peters og inn med Adam. Ut med Diouf og inn med Cameroon (forutsatt han ikke må gå for Indi/Wimmer). Da er alternativ Moting. Han må i utgangspunktet ut i bytte med Crouch. Til slutt ut med Sobhi og inn med Jese.

Som alle har innsett så er vi for tiden et bunnlag og det kan ikke bli verre. Som jeg har sagt mange ganger tidligere, så har vi mange gode og dyktige spillere, men det fungerer bare ikke og da er det nok en gang å spørre seg om det ikke snart er på tide for Hughes å ta hatten å gå. Det er tross alt han som har ansvaret og tar ut laget. Personlig blir jeg ikke overrasket over at tiden hans i Stoke snart er over.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.