O’Neill må finne boksåpner’n

Skrevet av Runar Kvernen .

Det har hakket offensivt for Stoke City i serieåpningen. Rekken 1-2-1 er ikke ille, men det er lett  bekymring over få målsjanser og manglende uttelling. Og da gjelder det å finne boksåpner’n.  

Kamppause, neste oppgave for Stoke er et gjensyn med iherdige Nathan Jones, borte mot Luton lørdag 17. oktober. Og mens vi venter, da kan det være en anledning for en liten status.

For all del, Stoke City fremstår solid. Det må påregnes mål imot nå og da, selv om det har virket litt enkelt med tapte dueller på innlegg, også nå sist mot Birmimgham. Det var deres eneste sjanse, egentlig. Og det skyldes jo også kompakt innsats av Stokes utvalgte i kampen som helhet, det må tas med.    

Da er det litt verre at Stoke skaper for lite, og at for få av sjansene så langt har vært av typen store og åpenbare. Det igjen har flere årsaker. Det handler om å skape ubalanse, overtall og holde fart i bein og ball. Det må gå fremover, i hvert fall når det er gode muligheter for akkurat det. Videre kvalitet på pasninger og innlegg, timing og avslutninger med kvalitet. Det er mye, og vrient å få til alt dette på en gang, hele tiden. Men noe mer av det, oftere, er mulig.  

O’Neill leter, og vet hva han ser etter. Det skal nok ikke så mye til før mer klikker inn her, på veien fremover.  Det handler om timing og bevegelser spillerne imellom. Kanskje mangler det litt på kvaliteten hist og her i tillegg. Og så er selvsagt spørsmålet: Har Stoke City en eller to goalgettere, som også kan gjøre det på egenhånd. Alt kan ikke serveres på fat. 

Tyrese Campbell skaper mye ubalanse, og har fart så det holder. Men er litt ujevn. Likevel, dette kan bli bra, han viste en del sist sesong. Steven Fletcher (bildet på toppen) - har så langt ikke kommet ordentlig i gang, men han har mye inne. To avslutninger i metallet i de siste kampene, skal vi tro at det nærmer seg? Gregory, tja – han dukker jo opp nå og da. Og Vokes, han er tung i steget, men leverer innimellom. Og hvem passer best med hvem. Kan vi håpe på at Fletcher og Campbell blir duoen fremover, og at det løsner? Stoke trenger en toppscorer som faktisk spiller på topp…

En mulighet er jo også at Stoke henter inn nok en spiss. Men de vokser ikke på trær, og da må en eller to spisser ut. Løsningen ligger nok nærmest i det Stoke nå har, i hvert fall frem til januar.

Vi håper og tror at O’Neill finner løsningen – og ender opp med flere gode muligheter i motstandernes boks. Og at en eller to står frem og setter sjanser litt oftere enn en gang i blant.   

Det vil utgjøre forskjellen.

Runar Kvernen