O'Neill ser frem til Afobe er tilbake

Skrevet av Richard Prestegård .

Michael O'Neill har i et intervju med stokecityfc.com bekreftet at spissen Benik Afobe er med i langtidsplanene til nord-iren når han og klubben tar fatt på en ny sesong om ikke så altfor lenge. Afobe ble hentet til Stoke på lån av tidligere manager Gary Rowett fra Wolverhampton, men ble aldri noen stjerne under Rowett og falt i unåde hos Nathan Jones da han tok over og ble etter hvert utlånt til Bristol City. Den høytreiste og sterke spissen scoret ni mål i 2018/2019-sesongen, men ble etter hvert utsatt for mye kritikk for ikke å score nok eller være god nok og under Nathan Jones fant han seg ikke til rette i spillestilen. 

Sesongen 2019/2020 har vært et eneste stort mareritt for 27-åringen. Han mistet datteren sin til sykdom og var langtidsskadet, men viste stor karakter da han kjempet seg tilbake på banen og overvant både sorg og skade etter å ha startet så bra på Ashton Gate med tre scoringer på fem kamper. Han spilte syv kamper etter at fotballen starta opp igjen etter covid-19 hadde stoppet fotballen og nå kommer O'Neill til å ha med Afobe i planene for den kommende sesongen. 

Stoke City er tilbake i trening 6. august og da er Afobe med i planene for sesongoppkjøringen og O'Neill er klar på at han vil få muligheten igjen i Stoke-trøya når sesongen starter opp igjen 12. september.

“I’m looking forward to getting Benik Afobe back because that wouldn’t have been a decision I would have endorsed at the time.

He’s coming back from injury and obviously had a terrible personal tragedy to deal with during the season as well.

I’m looking forward to getting Benik back in the building and getting the best out of Benik. 

Benik was brought to the Club to score goals and I believe he has that capability.”​

Så får vi håpe at Afobe kan bli den spissen Stoke har venta på i flere sesonger nå med tanke på å score tjue mål eller mer.