Opp- og nedturer i ligasystemet

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke havnet på en stabil 16.plass i Championship… Men det er også mange andre opp- og nedturer av interesse - og her er noen av resultatene som berører The Mighty Potters aller mest.

Cardiff, Fulham og Huddersfield rykker ned fra Premier League. Norwich og Sheffield United rykker direkte opp, mens det blir et drama uten like i Playoff – igjen. Finalen for den siste opprykksplassen er den kampen i fotballverdenen med mest i potten: Ca NOK 1 milliard, i TV-inntekter fra PL.

Leeds, West Brom, Aston Villa og Derby er i Playoff, men Tony Pulis og Middlesbrough havnet akkurat utenfor. TP hentet seg inn mot slutten, men en uvant rekke med seks strake tap ødela mye. Det er misnøye i og rundt klubben, så spørs det om TP rir av stormen.

Rotherham, skakkjørte Bolton og over lang tid fortapte Ipswich går ned fra Championship. Ny nedtur for Paul Lambert, Ipswich er i alvorlig trøbbel.

Så blir det gjensyn med Luton Town for Nathan Jones, klubben holdt kursen og rykker opp fra League One sammen med Barnsley. Her er «Sunderland 'til I Die» med i Playoff, en motstander til for Stoke fra nivået under kommer etter hvert.

Så har flere nettsteder nevnt at Stoke City nå er eldste klubb i ligasystemet, altså de fire øverste divisjonene i ligasammenslutningen. Notts County rykket ned fra League Two, og skal spille på nivå fem, National League. Det kan også nevnes at naboklubbene Crewe og Port Vale holdt seg i League Two. 

Det gjenstår altså en del kamper før sesongen er over, men mye er avklart. For Stoke Citys del er nok jobben internt i klubben enda viktigere, selv om det alltid er spennende å få oversikt over motstanderne.     

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.