Oppdatert pub-til-pub guide – NY restaurant helt på topp

Skrevet av Runar Kvernen .

Ny sesong coming up. Den aldri hvilende pub-til-pub-guiden er oppdatert, og det er endringer på rankingen. Portofino i Hanley topper nå listen over anbefalte spisesteder. Den italienske restauranten har vært der lenge, men har nok gått litt under radaren.

De siste sesongene har stadig flere norske supportere vært innom – og tilbakemeldingene er svært gode. Portofino - som litt sånn avrundet betyr «den gode smaken av Italia» - lever opp til akkurat det. En del restauranter skal liksom ha alle typer mat – og resultatet blir ofte middels og knapt nok det. Portofino satser italiensk – og kan sine saker. Hyggelig sted og ditto priser, variert og velsmakende italiensk - et sikkert og friskt valg. Anbefales!

Portofino ligger rundt hjørnet for mer kjente Roberto – og sistnevnte holder fortsatt koken med god mat i sine retro lokaler. Sangams i Glebe Street leverer fortsatt rykende indisk, og beholder konseptet medbrakt drikke. Også White Star og Hem Heath er fortsatt gode alternativer på matfronten.   
 

Gables i fritt fall
Et sted som er i fritt fall er velkjente The Gables, like ved Tollgate Hotel. Dette har vært – og er sikkert fortsatt – et populært sted for mange norske supportere på tur. Mange lokale bruker også stedet, ikke minst fordi Gables tilbyr 2 for 1, den rimeligste retten gratis. Men de siste par årene har maten rett og slett blitt dårligere og dårligere – smakløst og en del retter varmet i mikroen… Menyen er altfor bred – det er knapt nok mulig å være god på alle typer retter på en gang. Derfor havner det ut på maksimalt middels – ofte langt under det også.  Gables må opp i ringa – ellers er dette rimelig mat i rimelig fritt fall.

Puber på topp 


White Star topper fortsatt listen over hyggelige puber i Stoke-on-Trent. Kan besøkes i alle sammenhenger, dag/kveld – og både på kampdag og ellers. Særpreg og konsept bygget rundt Titanics undergang (!) – med egne ølmerker og ellers godt utvalg. Et ok spisested er det også.

Ellers er det verdt å merke seg at bydelen Fenton seiler opp med to gode puber på Topp 5: The Bench & Bar og nå også Darcy’s. Bull and Bush i Stoke er meget bra, og The Holy in Etruria må være med. 
Et par gamle travere som The Glebe og Staff of Life er ute av Topp 5, førstnevnte holder på et vis koken, men flere andre har sterkere preg. Slik er jo pub bransjen, steder stiger og synker, og skaper med det nye muligheter. Stiger gjør i hvert fall Gardeners Retreat, som igjen virker å ha funnet formen, ikke minst på kampdager – noe også norske supportere har merket. En sterk utfordrer.

Alle gjør sine egne valg – og smaken er som kjent forskjellig. Men her har du i hvert fall en del du kan teste ut – og noen anbefalinger. Flere steder omtales – og nye kan komme inn…
Les mer under pubguiden på stoke.no 

Runar Kvernen
Chair and cheers   

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.