Poeng å hente, men de kommer ikke av seg sjøl!

Skrevet av Svein Moen .

Det er Hull City Association Football Club som lørdag kommer til bet365. Med åtte tap og to uavgjort på de ti siste kampene er dette laget i fritt fall, «rævkjørt», som det heter på norsk sidemål.

Skal være en bortimot umulig oppgave for tigrene å få full pott i helga, men spilles skal det.

Laget eies av Assem Allam, egyptisk/britisk forretningsmann som for å ha kontroll på saker og ting også er styreleder og administrerende direktør. Mon tro om dette er den ultimate ledermodellen for et fotballag med ambisjoner om fortsatt spill i Championship og mulig opprykk. Topptungt er jo et velkjent begrep, dog ikke så ofte med en mann. Resultatene som griner imot styrebordet i disse tider tyder ikke på det. Hull har i tillegg hele ti mann på skadelista og det gjør jo jobben til manager McCann enda vrangere. Stoke har som sist fire mann ute, Shawcross prøvde seg på en U23 match i midtuka, men viser seg nok en gang å være en skjør plante og måtte ut etter en smell også denne gangen. Dette kan nok skyldes slitasje, lag på lag av tidligere skader, litt sent inn i situasjonene, en lang karriere i dette gamet på toppnivå tar på!

The Potters presterer jevnt bra, mange er kanskje noe skuffet med uavgjort i begge de to siste, og siden det er hurra meg rundt omkring i nedrykksstriden, alle forsyner ser seg på premiebordet, er det uhyre vanskelig å få den definitive glippen opp fra streken, sikker plass og etterlengtet pusterom.

Vi får håpe at det blir tre skinnende poeng lørdag og et nytt trinn på veien opp, men nå vil nok heller ikke Hull City fortsette inn i solnedgangen uten å ta poeng, ingen lag gjør det sier erfaringene til de med et par år ekstra på baken.

Det er som vanlig «kick off» kl. 16:00 lørdag og My Stoke velsigner oss nok en gang med stream fra begivenheten, det er meldt rundt ti grader og mulighet for noen regndråper og vind; kan umulig skade! Tordenpøbben i Oslo bjuder også denne lørdagen på vegg til vegg opplevelse, alt og litt til.

Potters har hatt pause, her er det krutt å brenne, FYR HER!