Poeng på Ewood Park, absolutt godkjent!

Skrevet av Svein Moen .

Som ventet ble dette en krevende oppgave mot et formsterkt og kvalikplassjagende Blackburn Rovers. Men igjen viste O’Neills tapre drabanter disiplin, tro på egne ferdigheter og sto stormen av, 0–0.

Dette i et oppgjør hvor forsvaret som ventet ble helt avgjørende og satt på store prøver for å redde poeng og ære. Igjen var laget på alerten og var kjapt tilbake for å styrke den bakre skansen. På bet365 sent i november vant Rovers 2–1 så kveldskampen onsdag ga vel et hint om et Stoke-lag som har hatt er svært positiv utvikling siden den gang. Kun en endring ble gjort, Nathan Collins ble satt inn for å gi James Chester en pause, Chester ble for øvrig byttet inn for Nick Powell i sluttminuttene. Både Ryan Shawcross og Liam Lindsay glimret med sitt fravær så vi får se om lørdagen vil bringe noen overraskelser når det kommer til disse to.

Den tredje matchen på en uke skal avgjøres på Kenilworth Road Stadium, nord for London, lørdag førstkommende. Dette er hjemmearenaen til Luton Town, et lag som har tilbrakt tiden stødig plassert i bunnen av bunnen i serien etter opprykk i fjor, men som nå, som ved et trylleslag har vist en forbløffende oppsving med tre seire på de fem siste spilte. Nå har også de andre lagene under streken vunnet kamper jevnt og trutt den siste tiden så selv om Stoke plukker poeng her og der er det veldig tungt å få noen betryggende luke ned.

Men håpet om sju poeng denne uken er berettiget og absolutt til stede. Da Luton prøvde lykken på bet365 i desember endte det 3–0 til hjemmelaget. Hvis Stoke holder koken på det nivået de har vist i de siste, etter MON’s løft, skal det etter alt å dømme bli i drøyeste laget for The Hatters å tyne rare gevinsten ut av besøket av The Potters. Men denne kampen skal også spilles, og det blir den kommende lørdag kl. 16:00. Også denne gangen vil Stoke sørge for bilder og ryddig kommentar. Tordenskiold har all relevant redskap for mottak av signal fra balløya og nødvendig justering av bråe kast i nervesystemet underveis.

Til dagens dommer: «Ikke øl i en sådan stund. Gi meg fløyten.» Henrik Ibsen