Potters News med Breaking News

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke sliter, men Potters News holder koken! Juleutgaven er på vei til en postkasse nær deg. Med news om Stokes historie: Var klubben i krise før taket blåste av tribunen i 1976...?

 

Vinterstormen 2. januar 1976 ødela taket på The Butler Stand på Victoria Ground, og rammet klubben hardt. En alminnelig oppfatning er at det manglet forsikring, og at dette veltet klubbens økonomi. Men: Var klubben i krise før dette skjedde...? Supporterklubbens Aleksander Hagen har tatt nye dykk ned i gulnede arkiver, og kan blant annet berette om krisemøte i banken før taket blåste ned. Det var faktisk forsikring på plass, men det ble strid om beløpet, og finansene var allerede under press. Stoke satset høyt - og tapte. Mye. 

 

Ellers analyserer Mina Finstad Berg sesongen frem til og med Liverpool-kampen. Hun er klokkeklar: Skal Stoke spille med vingbacker må klubben ha vingbacker (!), ellers blir det skeivt, rart og strekk i hele laget. Januar er en mulighet, men det er også å legge om formasjonen.  En rimelig høyaktuell problemstilling kan vi trygt slå fast, etter tapet 5-1 i London...

 

Richard Prestegård har skrevet om evighetsmaskinen Darren Fletcher, som kom tilbake etter alvorlig sykdom. Og Ola Bjørlo Strande har intervjuet den første nordmann i Stoke, i en serie om nordmenn i klubben. Anders Jacobsen: "De kalte meg Fish...".

 

Svein Nilsen ser tilbake på sesongen 1983/84, da Alan Hudson nok en gang ble klubbens redning. I mer moderne tid: Over 400 deltok på Stoke City fotballskoler i Norge i 2017!  Fotograf Ken Oppran deler sine bilder fra sine reiser i verden - Kens fokus er på gateplan. 

 

Ellers er det reportasjer om supporterturer, i England og - Tyskland. Og neste år er det jubileum for supporterklubben, vi drar rett vest! Stoke løfter for øvrig hele lokalsamfunnet, viser en rapport fra bank og finans. Groundhopper ruller videre, og solen skinner alltid i vakre Stoke-on-Trent. Både for døde og levende.

 

Og så starter den norske supporterklubben en innsamling til hjemløse i Stoke, det blir dessverre flere av dem - og klubben og Tollgate er blant de mange som vil hjelpe.

 

Hvis du av en eller annen grunn ikke har fått fornyet medlemskapet i supporterklubben - og Potters News uteblir, send umiddelbar melding til medlem@stoke.no - slik at verden atter faller på plass.

 

God lesning!

 

Proudly presentert av: Runar Kvernen

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.