«Project Restart»: Spillerne koronatestes torsdag og fredag

Skrevet av Kristin Henriksen .

Nå er fotballen i England ett skritt nærmere oppstart. Premier League-spillerne kan starte å trene i dag, mens de som spiller i Championship vil kunne starte treningene førstkommende mandag.

Dette melder britiske medier og klubber etter at lagene i Premier League ble enige om å starte å trene i mindre grupper uten nærkontakt tirsdag 19. mai. Den første mulige skisserte datoen for å begynne å spille kamper igjen er 12. juni.

Britiske medier melder også at klubbene i Championship vil følge etter Premier League. I første omgang vil klubbene starte med å teste spillerne for korona førstkommende torsdag og fredag med tanke på retur til treningsanleggene mandag 25. mai, under de samme restriksjonene som PL. Spillerne vil så bli testet to ganger i uken for å sikre at ingen er smittet av korona.

Ifølge BBC er planen for Championship å starte kampene 20. juni, spille alle helger og flere midtukekamper slik at de siste kampene spilles helgen 18. og 19. juli. Samtlige kamper vil bli spilt uten publikum til stede.

League Two har besluttet at ligaen er stoppet. De tre lagene på topp rykker opp, ingen rykker ned.

Aktuelle datoer:

19. mai: PL-klubbene får trene igjen
25. mai: Uefas frist for planer for 2019/20-sesongen.
25. mai: Spillerne i Championship får begynne å trene.
1. juni: Den engelske regjeringens tidligste dato for å spille kamper.
12. juni: Første mulige oppstart for PL.
20. juni Første mulige oppstart for Championship.