Pub- og restaurantguide for Stoke-on-Trent

Skrevet av Runar Kvernen .

Supporterklubbens egen pub-til-pub guide er nå oppdatert for sesongen. Et comeback, en kineser, auksjon og Enhjørning er blant ingrediensene. Sjekk ut puber og spisesteder i vakre Stoke-on-Trent.

Forskningen hviler aldri. En evig søken etter kunnskap og glede, i fellesskapets interesse. Dog ikke for ellevilt, her er det kirurgisk analyse og kun glede i små porsjoner. I august var guidens utsendte på tur, og det kan berettes om både stabilitet, fremgang, dype fall, gledelige comeback – og nykommere.

Guiden anbefaler puber og spisesteder, tilpasset en hektisk supporters rytme, gjerne en helg. Da er det begrenset hva man rekker over, men mat og drikke må man ha, og kanskje er det fint å både vanke i kjente lokaler – og noen nye.

Anbefalingene går nå fra 2 x Topp 5 til 2 x Topp 6, det er jo et godt tegn at lista må utvides litt. Men høyere antall blir det ikke – her skal det velges. Men flere får omtale.

Yu-Ma-Mi!

Kinesiske restauranter er det mange av, og ikke bare i Kina… Nå er den her, det kinesiske alternativet i Stoke.

Yu-Ma-MI ligger i skjæringen mellom området Trent Vale og Etruria, på vei mot Newcastle-under-Lyme. Et kvarters kjøretur i taxi fra Tollgate, på andre siden av motorveien for bet365 – ca 10 minutter fra Gardeners og/eller f.eks White Star i Stoke. Ypperlig kvalitet på maten, i et litt nytt og særegent lokale med glass og ramme. Ok prisnivå – og flere tilbud om menyer, eller enkeltretter. Det har vært drift med kinesisk i lokalene før, men grunnet at bygningen har vært stengt, er dette en nykommer fra januar 2018. Denne går inn på lista over anbefalte spisesteder.

Roberto’s er tilbake

Ellers er gode gamle Roberto’s i Hanley virkelig på vei opp, etter noen år med stillstand. Ypperlig italiensk, top class mat. Lokalet er det samme, men det er en annen glød og stor pågang.  Åpner noe sent, det kan lønne seg å bestille. Roberto’s comeback er ekstra hyggelig.  

Portofino holder koken – et litt mer allsidig sted og bedre åpningstider enn Roberto’s, i hovedsak italiensk her også. Men Portofino må nå finne seg i en delt 1.plass nå, over anbefalte spisesteder.

Også Sangam i Glebe Street er på merket – ypperlig indisk, med medbrakt drikke.

Hem Heath – ok for burgere. Gode tilbud, men litt «kjedeaktig».

Gables har nå sluttet med 2 for 1 også, og det svinger veldig i kvaliteten. Begge steder har styrket utearealene, så hvis været tillater det er dette ok valg for en utepils, for eksempel.  White Star har fortsatt god mat, helt på topp i pubklassen.

Puber

Når det gjelder puber er det to inn på lista – og en ut. Sistnevnte er den upåklagelige og særegne The Holy Inadequate. Dette er fortsatt utrolig sjarmerende, men kanskje litt «spesi» for supportere på hektisk tur. Likevel, har du tid, ta en tur!

Flere puber holder koken – White Star holder stand på topp, der du også kan få deg en fortreffelig Stafforshire oatcace (bildet på toppen). Men inn kommer The Auctioneer i Hanley, som har god plass og er en utmerket fotballpub, rett og slett.

Videre har en gammel og særegen pub, også den i Hanley, virkelig greid både å bevare sjarmen og skape en fornyet atmosfære.

The Unicorn Inn i gågata, den bør du besøke!

Klikk og les gjerne mer i guiden her, som nå er oppdatert.

God tur!

Runar Kvernen

 

 

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.