Reading - Stoke City 0-3

Skrevet av Richard Prestegård .

Stoke City reiste seg mesterlig etter det bitre tapet i midtuka borte mot Watford, og spilte en meget solid kamp i London mot serieleder Reading. To tabber fra hjemmelaget ga Stoke to mål.

Marginene var definitivt med The Potters i denne kampen. Likevel var det fullt fortjent at Stoke tok med seg tre poeng hjem til Staffordshire i det som var en svak fotballkamp kvalitetsmessig, men det var mye på grunn av det imponerende forsvarsspillet til Stoke. På overtid gjør Reading nok en tabbe, som Jacob Brown utnytter og fastsetter med det sluttresultatet til 3-0 for Stoke.

Michael O'Neill stilte med et uendret Stoke-lag for tredje kampen på rad. Det betydde de samme elleve fra start på en uke og mange var derfor spent på hvordan det ville slå ut med tanke på slitne bein. Angus Gunn begynte i mål med Tommy Smith og Morgan Fox på backene. Som midtstoppere startet Harry Souttar og Danny Bath. På kantene begynte Tyrese Campbell på høyre og James McClean på ventre. I midten startet kaptein John Obi Mikel med Jordan Thompson. Offensivt på midtbanen startet Nick Powell med Steven Fletcher alene på topp.

Stoke gjorde ett bytte ved pause. Ut gikk Nick Powell med en skade og inn kom Tashan Oakley-Boothe. Reading gikk knallhardt ut av startblokkene og satte et enormt trykk på Stoke City direkte fra start. Allerede etter fem minutter hadde The Royals skapt to store sjanser. Begge på heading og begge fra Alfa Semedo, men begge gangene var Angus Gunn parat og vartet opp med to gode redninger. Stoke slet med å komme i gang og ble løpende en del imellom, noe som resulterte i at Jordan Thompson pådro seg et gult kort allerede etter fem minutter. Reading var det laget som holdt trykket i en kamp med ganske lavt tempo, og de hadde mye ball og mange mann i angrep, men ut å skape så mye. Det var tydelig at hjemmelaget var opptatt av å komme rundt på kantene med mye folk og Stoke ble presset bakover.

Så tar Stoke ledelsen mot spillets gang etter 20 minutter. En lang ball slås inn i feltet og virker relativt ufarlig, men så kløner backen Tomas Esteves det til og header ballen inn i farlig område. Den havner hos Tyrese Campbell, som smeller til og triller ballen mot mål fra 12 meter. Ballen går gjennom alle spillerne og inn i hjørnet bak Rafael Cabral, som ikke ser ballen. Dermed går Stoke opp i ledelsen med det som var Campbell sitt tredje mål denne sesongen. 

Etter scoringen jevner kampen seg mer ut uten at det egentlig skapes noen sjanser. Etter 35 minutter kommer det plutselig en sjanse til Stoke ut av ingenting. Reading-keeper Rafael Cabral spiller ut et elendig utspill, som Tommy Smith er våken på og header gjennom forsvaret til Reading. Der står Steven Fletcher helt alene og tilsynelatende i en kjempeoffside, men spillet går og skotten sender ballen i mål til 2-0 for The Potters. Reprisen viser at Reading har en forsvarslinje som et trekkspill og spissen Fletcher er dermed på riktig side og kan enkelt sette inn sitt fjerde mål for sesongen.

Det er smått utrolig at Reading ikke får et mål før pause. Først er en corner hvor det blir fullstendig kaos inne på feltet. Dommeren har vanskelig for å se hva som foregår der spillere ligger strødd og det holdes i trøyer og spillere faller oppå hverandre. Dommeren lar spillet gå, men kunne fort ha dømt et straffespark der. Like etter kommer Reading seg rundt på kanten og Esteves rundlurer McClean og kommer seg inn mot 16-meteren, men ballen på tvers inn i feltet er altfor svak. Hjemmelaget fortsetter trykket og produserer corner og innlegg, men Stoke holder unna og stillingen til pause er 0-2 i en omgang Reading var best, men Stoke scoret målene.

Den andre omgangen begynner slik den første avsluttet. Reading går rett i angrep og den unge backen Esteves smeller til fra noen og tjue meter. Skuddet er knallhardt og presist og stryker stolpen til Angus Gunn. Så gjør Reading nok en gang en tabbe i forsvaret. Denne gangen er det Yiadom som roter vekk ballen. Campbell mottar den på hjørnet av 16-meteren og skyter et rapt skudd, som skrur rundt forsvarsspilleren og smeller i stolpen bak Rafael. Stor sjanse til unggutten. Det er likevel Reading som har trykket i den andre omgangen og Stoke forsvarer seg og forsvarer seg hele veien med oppofrende forsvarsspilll. Reading kjørte en tydelig taktikk om å få ballen på kant og ha folk i bakrom som løp ned langs kanten. Det store trykket til Reading visner utover i omgangen og Stoke spiller meget godt defensivt. Likevel kan ting endre seg fort i fotball og etter 78 minutter får Reading en gigantisk sjanse ved innbytter Baldock, men skuddet fra fem meter går centimeter utenfor.

Reading kommer aldri med noen sluttspurt og fem minutter på overtid gjør de nok en tabbe i forsvaret. Forsvarsdebutanten Gibson og keeper Rafael surrer det til sammen og innbytter Jacob Brown får en enkel jobb med å sette inn 3-0 for Stoke. Det blir også sluttresultatet etter en meget solid forestilling på The Madjeski Stadium.

Slik spilte Stoke City:

Gunn - Smith - Batth - Souttar - Fox - Campbell(Brown 82) - Mikel (k) - Thompson - McClean - Powell(Oakley-Boothe 46) - Fletcher (Collins 72)

Ubenytta reserver: Noukeu - Ince - Vokes - Tymon