Reisetips

Stoke-on-Trent ligger midt i England, i Staffordshire, Midlands. Manchester er nærmeste by og flyplass, og reisetiden en vei er ordinært en knapp time, men:

NB! Trafikkproblemer og kø til Manchester!

Tollgate har informert om følgende:

Fra og med sommeren 2018 er det viktig å være OBS på følgende for travelling supporters: Det er en storstilt utbygging av motorveien M6 mellom Manchester og Staffordshire, som vil vare i flere år. Anleggsperioden - og tilhørende utfordringer, vil nok gå litt i bølger. Men dette har medført at en fra før presset trafikksituasjon er forverret. Køene og reisetiden kan derfor spille ekstra inn også for norske supportere. Det må derfor påregnes ekstra tid, kanskje 30 minutter til en time, mellom for eksempel Tollgate/Stoke-on-Trent og Manchester Airport. Ved landing og tur til Stoke er ikke dette avgjørende, men greit å vite om.

MEN: Ved avreise til Manchester Airport med taxi fra Stoke må det beregnes mer tid, minimum en halv time ekstra, gjerne mer, slik at det ikke blir problemer med for knapp tid og innsjekk/avgang.

Det vil variere, litt etter dag, tidspunkt - og som sagt selve arbeidene. Husk også at sikkerhetskontrollen ved Manchester Airport kan være krevende, og langdryg... Det er fullt mulig å reise med pick up service som før, men det kan altså ta lengre tid.   

Et alternativ ved hjemreise fra Stoke via Manchester er faktisk å ta tog til Manchester Piccadilly, og så igjen tog videre til flyplassen fra samme stasjon. Eller eventuelt en taxi fra Manchester, spesielt hvis man er flere.

Det kan også tenkes at dette er gunstig ved landing - og avreise til Stoke-on-Trent.

Tog kan vise seg å være et godt alternativ sesongen 2019/2020, og så får man se hvordan veiarbeidene utvikler seg. Det er vanskelig for Tollgate (...og andre) å forutse hvordan trafikksituasjonen eksakt er for enkelte perioder/dager/tider, og de kan nok ikke svare på dette via mail. Men, det går an å forhøre seg på hotellet når man er der, og skal til Manchester Airport.   

Ellers er jo London - og tog til/fra Stoke, et alternativ som mange alt benytter.

Direkte og indirekte

Når det gjelder fly er de tre sentrale flyselskapene SAS, Norwegian og Ryanair. Reisetiden direkte er ca to timer, og du lander da en time etter at du dro – grunnet justering til engelsk tid. Tilbake i Norge tar fortsatt reisen direkte to timer, men som de fleste vet lander du tre timer etter at du dro, norsk tid. England ligger en time før Norge – all over.

De ulike flyselskapene har ulike tilbud – og rutene og mulighetene endrer seg. Men foran sesongen 2019/2020 er situasjonen grovt sett som følger, med vanlige forbehold og noen mulige varianter som ikke er med.

SAS flyr direkte til Manchester fra Oslo. Fly fra øvrige norske byer til Oslo – og utreise direkte derfra er vanlig for mange supportere. Videre har SAS tilbud via andre hovedsteder til både Manchester og Birmingham. Det gjelder både fra Oslo, Bergen og flere byer. Det finnes noen andre varianter også, men dette er de mest vanlige. 

Norwegian flyr også direkte til Manchester – fra Oslo. 

Ryanair har fraktet mange norske supportere over de siste årene. Nå flyr Ryanair direkte til Manchester – fra Torp, og til London fra Gardermoen. 

Her er det mye forskjellig å ta hensyn til: Pris, når du må/kan reise, avgangstider på døgnet, reisetid, hvor du reiser fra – og hva det hele vil koste sum total med alle mulige tilleggsutgifter.

Via London

Et godt alternativ å sjekke ut er reise via London, og så videre med tog til Stoke. Eller London en vei.  Alle de tre nevnte flyselskapene flyr direkte på London, til ulike flyplasser. Ofte er avgangene flere – og beste tilbud lavere. Da kan det være mulig med tog videre fra flyplassen, men det greieste er ofte inn til Central London med express tog fra flyplassen, og så tar tog videre nordover til Stoke. Togene nordover til Stoke går fra London Euston, og du må påregne noen stopp med tuben i London også, fra der hvor flytoget kommer inn – og til London Euston.

Men dette er absolutt en rute som bør sjekkes ut, bare vært klar over følgende:

Legg inn god nok tid fra flyplassen og til toget går, to timer er i hvert fall minimum av den tiden du trenger, spesielt hvis du ikke er fortrolig med denne reiseruten.

Du må bestille togbilletter på nett på forhånd - ellers blir det veldig dyrt. Du kan få tur/retur Stoke for 20 -30 -40 pund på beste tilbud på nett, eller det kan koste to-tre-fire ganger så mye hvis du kjøper billett på stasjonen.

Tog til Stoke tar fra en og en halv time til to og en halv time, alt etter avgang og togtype/antall stopp.

Her er to linker for tog – du får tilsendt på mail ved bestilling, og så printer du ut/lager kode - eller tar ut billettene med kortet du betalte med + en kode på ticket machine på togstasjonen. 

www.nationalrail.co.uk

www.virgintrains.co.uk

Noen leier også bil – men da er vi på opplegg for rutinerte og viderekomne reisende.

God tur - og husk god tid!