Reisetips

Stoke-on-Trent ligger midt i England, i Staffordshire, Midlands. Manchester er nærmeste by og flyplass, og reisetiden en vei er en knapp time, men det avhenger av trafikken. Liverpool og Birmingham ligger omtrent i samme avstand, men dog litt lengre unna. Det er mulig med tog til/fra alle byene også, her vil reisetiden variere.

Direkte og indirekte

De tre sentrale flyselskapene er SAS, Norwegian og Ryanair. Reisetiden direkte er ca to timer, og du lander da en time etter at du dro – grunnet justering til engelsk tid. Tilbake i Norge tar fortsatt reisen direkte to timer, men du lander tre timer etter at du dro, norsk tid. England ligger en time før Norge – all over.

De ulike flyselskapene har ulike tilbud – og rutene og mulighetene endrer seg. Men foran sesongen 2018/2019 er situasjonen grovt sett som følger, med vanlige forbehold og noen mulige varianter som ikke er med.

SAS flyr direkte til Manchester fra Oslo. Fly fra øvrige norske byer til Oslo – og utreise direkte derfra er vanlig for mange supportere. Videre har SAS tilbud via andre hovedsteder til både Manchester og Birmingham. Det gjelder både fra Oslo, Bergen og flere byer. Det finnes noen andre varianter også, men dette er de mest vanlige. 

Norwegian flyr også direkte til Manchester – fra Oslo. 

Ryanair har fraktet mange norske supportere over de siste årene. Nå flyr Ryanair direkte til Manchester – fra Torp, og til London fra Gardermoen. 

Her er det mye forskjellig å ta hensyn til: Pris, når du må/kan reise, avgangstider på døgnet, reisetid, hvor du reiser fra – og hva det hele vil koste sum total med alle mulige tilleggsutgifter.

Via London

Et godt alternativ å sjekke ut er reise via London, og så videre med tog til Stoke. Eller London en vei – og direkte hjem igjen fra Manchester, for eksempel.  Alle de tre nevnte flyselskapene flyr direkte på London, til ulike flyplasser. Ofte er avgangene flere – og beste tilbud lavere. Litt mer styr, selvsagt. Da kan det være mulig med tog videre fra flyplassen, men det greieste er ofte inn til Central London med express tog fra flyplassen, og så tar tog videre nordover til Stoke. Togene nordover til Stoke går fra London Euston, og du må påregne noen stopp med tuben i London også, fra der hvor flytoget kommer inn – og til London Euston.

Men dette er absolutt en rute som bør sjekkes ut, bare vært klar over følgende:

Legge inn god nok tid fra flyplassen og til toget går, to timer er i hvert fall minimum av den tiden du trenger, spesielt hvis du ikke er fortrolig med denne reiseruten.

Du må bestille togbilletter på nett på forhånd - ellers blir det veldig dyrt. Du kan få tur/retur Stoke for 40 - 80 pund, eller det kan koste to-tre-fire ganger så mye hvis du kjøper billett på stasjonen.

Tog til Stoke tar fra en og en halv time til to og en halv time, alt etter avgang og togtype/antall stopp.

Her er to linker for tog – du får tilsendt på mail ved bestilling, og så printer du ut/lager kode - eller tar ut billettene med kortet du betalte med + en kode på ticket machine på togstasjonen. 

www.nationalrail.co.uk

www.virgintrains.co.uk

Noen leier også bil – men da er vi på opplegg for rutinerte og viderekomne reisende.

God tur!