Sesongavslutning med et lystig lag

Skrevet av Svein Moen .

I romjula lå Stoke to plasser fra nedrykk. Da Michael O'Neill tok over rattet var laget 27 poeng fra playoff, men endte opp på en 15. plass, 14 poeng unna det målet. Glimrende resultat under de rådende omstendigheter.

Da den nye manageren hadde blitt varm i trøya, det kan ta noe tid i til tider hustrige Stoke-on-Trent, gjorde han det kjent at han hadde sagt opp sin stilling som sjef for det nordirske landslaget. Dette var et meget sterkt signal om at han absolutt mente alvor og hadde ikke tilhensikt å møte alderdommen i Championship. Det var nok en prat med eiere og styre også før den beslutningen ble tatt. Ved sesongslutt er det tydelig at han med Stoke City FC er på vei til en ny sesong med større forutsigbarhet og bedre resultater enn sist.

Manageren har sagt at Stoke FC også spiller Championship neste sesong og at dette ikke skal feires, det kan vente til et større steg er tatt. Det vil dermed ikke bli slipp av røde og hvite ballonger, janitsjarmusikk og servering av bleik, slakk kidneypai med kald brun saus, grønne erter og mos, i øvre regioner på bet365 denne gangen. Vi hjemme på bjerget kan vel ta oss en knert og puste ut etter en krevende sesong, til og med for oss Stoke-supportere som har prøvd litt av hvert.

Avslutningen mot Nottingham Forest skulle vise seg å bli en festforestilling, mot alle mulige odds. Igjen gjode Stoke en gjennomført god kamp, også denne gangen med minst ballbesittelse, men med mest effektivitet. Adam Davies fortsatte med hurtighet og solid opptreden i buret, blant annet med en imponerende dobbeltredning underveis. Det han ikke ordna opp i sjøl, ble kontant rydda unna av forsvaret.

Tallenes tale sier jo tydelige ifra om at angrepet også var på stell. Etter 20 minutter fikk Danny Batth ett innlegg fra Jordan Thompson som han effektuerte sikkert i nettet med en flott heading. Det kom en utligning etter 60 minutter, men etter det var det The Potters som tok over showet.

Stoke gikk igjen i ledelse etter skåring av James McClean, så var det Lee Gregory sin tur etter assist av den samme McClean. Punktum ble satt ved kampslutt da Da Costa satte ballen i eget mål. Keeperen var ikke til stede og som sistemann hadde han tre Stokes-pillere rundt øra, så den hadde havna i maskene uansett.

Slik som vi har sett Stoke i det siste er det nesten synd at det ikke er sesongstart neste helg, men det blir uansett ikke lenge å vente. Seriestart for begge toppdivisjonen blir presentert nå fredag så vi får ta det derfra. Under åpningstiden i overgangsvinduet vil denne siden oppdatere alle overganger så snart de er bekreftet av klubben.

For dem som vil base rundt i et kok av rykter og løse profetier, vil vår eminente side på Facebook ta hånd om dette på beste måte og der kan man til og med kan bidra med ytringer om hvor man ønsker at skapet skal stå. Vinduet åpner med et smell den 27. juli.

For å markere overgangen til ny sesong avslutter vi denne gangen med noen velvalgte ord fra vår splitter nye formann, vær så god Pål:

"Da er alt slutt etter en frustrerende, ustabil og rar fotballsesong. Vi skal også neste år spille på nest øverste nivå, og vi kan allerede begynne å drømme om at sesongen 2020/2021 skal bli året pilene begynner å peke oppover igjen etter flere frustrerende år for klubben vår.

Det er også flere grunner til at vi faktisk kan gjøre det nå. Hovedgrunnen heter Michael O'Neill, som har gjort en kjempejobb med klubben så langt. Ser vi på resultatene etter at han kom, har vi tatt bra med poeng. Dette har han fått til med en spillerstall som kanskje ikke helt passer til den måten han ønsker å spille fotball på. Med ytterligere opprydning tror jeg vi endelig kan begynne å få trua på at vi igjen kan bli et PL-lag.

Uansett hvordan det går, finnes det ikke en bedre klubb å være en del av. Klubben er flink til å ta vare på supportere, små oppturer blir store oppturer for vi har kanskje ikke så mange, og vi er en del av noe som er viktig for mange. 

I sommer tok jeg over som leder av supporterklubben etter Runar Kvernen, som har styrt skuta med stø hånd i 10 år. Jeg vil rette en stor takk til Runar for den jobben han har gjort i disse årene. Dette har han selvfølgelig gjort i samarbeid med mange dyktige folk. Men Runar har ledet klubben og gjort den til norges beste supporterklubb å være medlem av. 

Undertegnede (t.v.) er fra og bor på Lillehammer, og har vært Stoke-supporter hele livet. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med det nye styret samt flere andre som bidrar med små og store oppgaver. Sammen tror jeg det blir bra. I tillegg har vi dyktige folk som jobber med hjemmesida, Facebook og Potters News, som vil sørge for at det fortsatt vil være et must å være medlem i klubben. Jeg opplever også at flere har lyst til å bidra og det er bra. Vi trenge mange aktive medlemmer.

I disse koronatider har vi selvfølgelig også møtt på noen utfordringer. Som de fleste vet har Tollgate stengt dørene, og fortsatt er det ikke mulig å reise over på kamp i England. Her vil vi følge med på hva skjer med Tollgate, hva klubben gjør og hvilke muligheter er der ute for å få til både billettlogistikk, hotell, samlingssted, supporterturer osv. Alt dette har jo fungert helt perfekt fram til nå, med koronaen har tvunget oss til å måtte tenkte nytt. Det er vi allerede i gang med, men det er bare å komme med innspill og gode ideer til disse utfordringene eller andre ting du vil ta opp. Innen vi får reise på kamp igjen skal vi ha et nytt tilbud på plass til dere.

Slik situasjonen er nå er det heller ikke aktuelt å arrangere noen supportertur til England. Det vi ser på er muligheten for å lage et Stoke-event på eksempelvis Tordenskiold i løpet av høsten. Her håper vi mange har lyst til å komme for å treffe andre fans i forbindelse med en kamp, og kanskje finner vi på noe morsomt program også utover tre, poeng til Stoke. 

Med bakgrunn i det jeg har skrevet litt om her,. er det viktigere enn noen gang at vi slutter opp om supporterklubben. I august vil vi sende ut kontingenten som jeg håper dere betaler med en gang den dukker opp. Meld gjerne inn flere som har et stort hjerte for klubben vår.

På den måten kan vi fortsatt gi det beste tilbudet og dere får være med på den oppturen som Stoke City vil få i årene fremover. Ha en fortsatt god sommer!

For styret i Stoke City Supporter Branch Norway:
Pål Sjetne, Chairman