Siste frist for bidrag til hjemløse

Skrevet av Kristin Henriksen .

Fredag 28. februar er siste frist for å bidra til "Big Sleep Out", til støtte og hjelp for hjemløse i Stoke-on-Trent. Norske fans kan bidra via Adrian Oldfield og Tollgate, som er medarrangør.

Selve arrangementet finner sted under tribunen på bet365 fredag 28. februar. Flere norske bidrag har tikket, inn og fristen nærmer seg. Fortsatt mulig, følg bare linken i saken.

Deltakerne tar med sovepose og overnatter på betongen, og samler samtidig inn midler som gis til ulike organisasjoner. Familien Oldfield og Tollgate er tungt inne som medarrangører, sammen med flyvåpenet RAF, klubben og spesielt Stoke City Community Trust. Også helsevesenet, kommunen og andre organisasjoner backer opp.

De to foregående årene har supporterklubben i Norge lagt til rette for bidrag her i Norge, som vi da senere har overført til Community Trust. Sist var det ca. 15.000 kroner, vår medvirkning ble behørig ble lagt merke til. Og viktigere, midlene kommer godt med. I mange land, inkludert England, er det et økende antall såkalte «rough sleeepers», som altså ikke har tak over hodet og må sove ute. Stoke-on-Trent er intet unntak, også norske fans på tur ser jo dette, i Hanley og andre steder.

Den tidligere populære manageren, Lou Macari, har startet sitt eget senter for hjemløse i akkurat Hanley, og er en av mottakerne for midlene som samles inn. Tanken er å først få stablet folk på beina under noe mer verdige forhold, og så sakte, men sikkert hjelpe flere ut av elendigheten på en mer varig måte.

Big Sleep Out skal altså både fokusere på problemet – og samle inn midler. Det er viktig at dette ikke bare blir skjøvet bort, men blir et tema – og tatt tak i. Stoke City FC er en viktig aktør i Stoke-on-Trent, tett på innbyggerne også når det er vanskelig. Det skal klubben og samarbeidspartnerne ha ære av.

Norske fans som ønsker å bidra kan gjøre det gjennom Adrian Oldfields innsamlingsside (ved å trykke på denne lenken), dette blir da enda mer direkte rett inn i aksjonen. Vi håper at mange bidrar fra Norge også ved denne anledning.

Styret i SCSBN