Sjokkerende opptreden fra Stokefans

Skrevet av Runar Kvernen .

Stokefans på matchen mellom Port Vale og Stoke City U21 viste en sjokkerende opptreden. Massivt hærverk og uhyggelige scener både på tribunen og etter kampen. Bølgene går nå høyt i Stoke-on-Trent. 

Det så etter hvert ut som en slagmark på bortetribunen, seter ble ødelagt og gjenstander kastet inn på banen. Bluss og røyk, store ødeleggelser på toalettene og øvrig inventar - og bråket fortsatte utenfor stadion og inn i bydelen Burslem etter kampen. Store politistyrker hadde sin fulle hyre med å holde de verste tumultene i sjakk. 11 personer skal være arrestert tirsdag kveld, og disse skal være mellom 18 og 61 år, i følge politiet. Det er ventet flere innbringelser etter hvert som politiet får studert overvåkningskameraene.

Nå var vel ikke Port Vale fansen aldeles rolige heller, men det er ingen tvil om at bortefansen var problemet her. Ca 8000 var på tribunen, halvparten Stokefans. Stoke City U21 tapte forøvrig oppgjøret i Chekatrade Trophy  klart med 4-0, men det var ikke dette som kom i fokus, for å si det forsiktig.

Stoke City Sentinel har i flere saker dokumentert bråket og ødeleggelsene. Det ser virkelig ille ut. Så er det alltid slik at noen ødelegger for de mange, også i slike situasjoner. Mange Stokefans, også blant de som var på kampen, er sjokkerte og fordømmer bråket og oppførselen. Noen antyder provokasjoner, men det holder jo ikke. I det store og hele er det fordømmelse i hele lokalsamfunnet. Det er tydelig at Stoke City har et problem med en del av fansen, som ved denne anledning benyttet seg av muligheten til å lage trøbbel. Kanskje er det også snakk om rene hooligans, som er mer interessert i bråk enn støtte til klubben.

Det er mange år siden Stoke City fikk bukt med hooligans opptreden, og det har været stålkontroll både på hjemme- og bortekamper. Det er ventet at klubben legger seg på en hard linje også etter denne hendelsen. Det kan komme Club statement - og tiltak. Siste ord er langt fra sagt, det kan bli straffesaker og utestengelser på løpende bånd fremover. 

Dette var et gufs fra 20 - 30 år tilbake.

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.