Skuffelse, men ingen tid for depping

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke mistet seieren i siste minutt - av tilleggstiden. Det utløste skuffelse hos fans og klubb. Men, det er ingen tid for senkede blikk og tunge tanker. Lørdag venter bunnlaget Ipswich på bet365.

Det er klart det er bittert umiddelbart. Tre kamper på en uke, heroisk seier med 10 mann mot Derby onsdag, og kampen borte mot Reading burde Stoke vunnet med god margin. Til pause kunne det stått 0-2, ja kanskje 0-3. Det var eventyrlige sjanser, etter gode kombinasjoner, men Afobe med flere lyktes ikke. I stedet ble det en litt for enkel baklengs rett før hvilen.

Men, Stoke slo voldsomt tilbake – og utlignet få minutter ut i andre omgang, Afobe rettet opp noe med en flott scoring. Stoke kjørte på, Reading slet voldsomt, og Tom Ince klemte inn en praktscoring etter 69 minutter. Forarbeidet var både klasse og hard core fighting. Men så skjedde det noe. Om det var trøtte bein – eller en litt for defensiv tankegang fra benken, trolig en kombinasjon. Reading tok over, kastet innpå angrepsspillere, og fikk uttelling i kampen siste tilleggsminutt.

2-2 borte. Stoke har nå syv kamper uten tap i serien, og de siste matchene har vist at laget nå spiller seg til større sjanser og scorer mål.  Nærmere bestemt seks scoringer på de tre siste.  Ja, det burde vært enda flere, men likevel. En liten bekymring er at det fortsatt glipper defensivt i noen situasjoner, selv etter oppstrammingen og mange clean sheets før sist uke. Også mot Reading var det noen skremmeskudd – spillere fikk gå litt for upresset, og fyre løs. Fem baklengs på de tre siste er i meste laget

Men nå venter altså Ipswich, for øvrig ledet av velkjente og sympatiske Paul Lambert i en desperat redningsaksjon. Det har ikke gitt særlig effekt så langt. Ipswich har kun en (!) seier på 19 kamper, dog åtte uavgjort - men er ligaens desiderte bunnlag. Denne er en «must win» - og så venter tøff match mot Aston Villa borte, som påførte Pulis et 3-0 tap sist helg… Og så Millwall hjemme, som også sliter, nesten like mye som Ipswich. Da er serien nøyaktig halvveis, og så er det tre nye kamper mellom jul og første dag i det nye året – før en kamppause.

DA er det tid for å gjøre opp status – hvor sesongen er på vei. Skal Stoke henge med i kampen om opprykk på første forsøk bør det bli godt med poeng i desember, og nærkontakt med Topp 6 ved inngangen til 2019. Noen spillere ut - og kanskje noen nye inn i januar, vi får se.

Nå handler det om å ta vare på fremgangen – jobbe hardt, forbedre og stramme inn – og plukke poeng. Det vil bli rotasjoner, heftig debatt om laguttak og prestasjoner. Men det er ingen tid for depping.

 

Vurdert av Runar Kvernen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.