Slik skal publikum tilbake på tribunen

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City har en plan for å få fansen tilbake på tribunen. Myndighetene åpner litt opp fra oktober. Klubben håper å kunne slippe inn mellom 6000 og 9000, via to sett med 11 kampers sesongkort.

Opplegget beskrives som innovativt, altså nyskapende. Fansen får refundert ordinære sesongkort, og tilbys å kjøpe en av to pakker med 11 hjemmekamper, oppstart hjemme mot Birmingham 3. oktober. Klubben har også søkt om et mindre test event hjemme mot Bristol City 19. september, dette er til vurdering.

stokecityfc.com har en massiv dekning av opplegget - se her.

Med disse pakkene vet man da hvilke kamper man kan gå på. Klubben slipper trekninger og skuffede fans, som aldri helt vet hva de betaler for og hva de kan få. Så er det selvsagt annonsert restriksjoner, smitterverntiltak og god avstand rundt om på tribunen på bet365. Da blir det mer liv, for alle som ser kampen på en eller annen måte. Det virker som om planen har slått an blant supporterne i England. Inkludert i tilbudet er en streampakke på 11 kamper, slik at flest mulig får sett mest mulig også i UK, live eller på nett.

Når det gjelder stream generelt, også abroad, - som norske fans selvsagt er opptatt av - er det ventet kunngjøringer fra klubben om kun kort tid. Branch Norway er på ballen. Det er mulig at stream vurderes underveis, i utgangspunktet skal ligasammenslutningen EFL og Sky være enig om god tilgang på stream. I tillegg kommer noen TV-kamper.  

Så må det understrekes at disse planene forutsetter koronasituasjonen i England ikke går i feil retning. Det kan være at myndighetene setter foten ned for den forsiktige gjenåpningen, hvis hensynet til liv og helse tilsier det. Smittesituasjonen i Stoke-on-Trent regionen er heller ikke bare positiv.

Og dessusten er et en bekymring ut over selve matchene. Folk vil samles på pub, må komme seg til stadion – og hva med pause og aftermatch? Selv med 6 – 9000 blir det mye folk på vandring. Det krever et regime med å slippe folk ut og inn med avstand, og at fansen også tar individuelt ansvar før, under og etter kamp. Men det kan være at muligheten for å komme tilbake på tribunen også utløser ansvarlighet, og at fansen utøver indre disiplin og selvkontroll.

Det blir nok likevel en stund til norske fans kan planlegge reise. En sak er at sesongkortholdere prioriteres i planen, og så har man reiserestriksjonene og karantenereglene.

Men, det er bevegelse, og Stoke City har planen klar. Hvis helsesituasjonen gjør det mulig.

Runar Kvernen