Spennende nytt år, ny manager, nye muligheter

Skrevet av Svein Moen .

Trenerbytte nesten på dagen på samme tid som i forrige sesong, da Mark Hughes mislyktes i jule- og nyttårskampene. Han fikk fyken  6. januar og Stoke så ut til å være i fritt fall mot nedrykk.

Paul Lambert ble hentet inn fra The Wolves, men greide ikke - trass stor entusiasme - å snu trenden, det ble Championship for The Potters etter ti år i PL. 

Nå tar Nathan Jones over etter Gary Rowett (ansatt i Stoke 9. januar), som har feilet med å overbevise om at han hadde det som trengtes for å få laget opp på plass i Premier League igjen. Jones kommer fra managerjobb i Luton, som han har løst med stort hell. Utfordringen i Stoke City FC blir å få laget opp på en kvalikplass. Vel halvspilt sesong og kun åtte poeng opp dit, så det skulle være mulig hvis Champinship-skuta Stoke får retta opp slagsida. Direkte opprykk er vel å forvente litt i meste laget selv med god bør. Jones viser iver og en direkte tilnærming til jobben. Første trening på Clayton Wood ble gjennomført torsdag og han vil lede sin første kamp for Stoke allerede lørdag, fire dager etter at han takket ja til jobben!

Bortekamp lørdag, mot Brentford på Griffin Park, vest i London. The Bees ligger på 18. plass, syv poeng bak Stoke på 14. plass med 35 poeng, men laget har ikke tapt på de siste fem kampene så det blir heller ingen enkel oppgave å plukke med seg poeng hjem til Stoke-on-Trent denne denne lørdagen heller. 

Det knytter seg stor spenning til hvordan Jones vil disponere laget etter at det lenge har vært en massiv misnøye med Rowetts strategier, både bruk av spillere og spillestil. Nytt blod inn og etter det vi har hørt kan vi vente endringer, kanskje savnete spillere inn, og overgangsvinduet er jo nyåpnet. Kan vel skje ting der også. 

Det er vanlig kampstart lørdag, klokken 16 norsk tid. Har ikke fått noen bekreftelse fra Stoke om streamen går som vanlig, men antar at dette er i orden da kampen ikke er satt opp som TV-kamp. På Tordenskiold blir det som vanlig samling, litt ekstra forventninger denne lørdagen. 

NATHAN JONES, VELKOMMEN TIL STOKE!

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.