Status quo med pluss i bunnstriden

Skrevet av Runar Kvernen .

Stoke City – Man City: 0-2. Det virket nesten umulig på forhånd, og det ble det. Men, ingen dårlig prestasjon mot vanvittige Man City - og et lite pluss for Stoke i bunnstriden.

Pep Guardiolas menn har et eget nivå i årets Premier League, det vises på resultatene, og tabellen. Man City blir seriemester. Arsenal ble slått 3-0 i finalen i Ligacupen, så ble det en snubletråd mot Wigan i FA-cupen. Men klubben er i kvartfinalen i Champions League, og har klasse nok til å gå hele veien der også.   

Stoke kjempet tappert, og forsvarte seg godt, med Shawcross på benken igjen (!) -  mot et massivt press og kvikke kombinasjoner. Men det ble for mange magiske øyeblikk, og regi med David Silva i hovedrollen. Tomålsscoreren var outstanding. Stoke hadde to - tre muligheter, Manchester City mange, og ballen nesten hele kampen. Og trøbbelet offensivt fra midtbanen og fremover fortsetter, dette er Lamberts største hodepine. Javel, kanskje Sobhi inn, men...

På forhånd trodde faktisk 61 % av deltakerne i avstemningen på her stoke.no at The Mighty Potters kunne ta poeng, slik gikk det ikke. Men trua var der!

Ok – bonuspoeng kom ikke. Likevel kom faktisk ikke Stoke svekket ut av denne runden i bunnstriden, heller tvert i mot. Selvsagt må Stoke selv ta poengene, men i den jevne innspurten så spiller nå øvrige resultater en ubehagelig stor rolle. Og her er det en del interessant:

Flere i fritt fall

West Bromwich tapte – igjen. 1-4 hjemme mot Leicester, etter å ha tatt ledelsen. Tony Pulis fikk sparken, og er i ferd med å lede Middlesbrough stødig til play off… Englands blekeste manager, Alan Pardew, ser ut til å mislykkes totalt. Klubben har seks strake tap, og sakker stadig akterut, selv om ikke alle teorier er begravet.  

Newcastle ser ut til å klare seg, de utspilte Southampton, som sparket manager Pellegrino. Det går rykter om Mark Hughes som ny manager, men så absurd medvind kan det neppe bli. Hughes har ikke akkurat ry på seg for å være en resolutt redningsmann… Et manager skifte måtte vel komme. Det KAN gi resultater, men Southampton er i alvorlig trøbbel, som har vart over lang tid.  

Et lag i vel så store problemer er West Ham, som ble utspilt med 0-3 av Burnley. Her stormet tilskuerne banen flere ganger, og eierne måtte evakueres fra stadion (!). Lite stemmer for David Moyes og laget. Fritt fall – og Stoke skal til London.

Huddersfield misbrukte en eventyrlig sjanse mot Swansea, som spilte nesten hele kampen med 10 mann. 0-0 var ikke et godt resultat hjemme i kampen mot nedrykk. Swansea plukker poeng.

Crystal Palace tapte igjen, 2-1 borte mot Chelsea. Etter en god periode har laget gått på mange smeller, her skal det være skadelista som er hovedproblemet. Men flere skal være på vei tilbake, Zaha kom inn i pausen, og plutselig var Palace med på notene igjen. Klubben ligger utsatt til, men kan slå tilbake, her er det masse guts.

Både Bournemouth og Watford tapte, men disse lagene har tross alt en viss avstand ned. Dog, det tåles ikke for mye her, spesielt for Bournemouth.

Everton blir avgjørende

Og så var det Everton, som slo Brighton 2-0, selv om Rooney misset på straffe.

Stokes neste mostander har også slitt, men denne seieren var viktig. Dette kan slå begge veier. Det kommer et litt mindre desperat Everton til bet365, men med et godt resultat fra siste runde.

Uansett: Stoke må slå Everton. Dette har nå blitt en helt avgjørende «must win». Stoke skal møte Arsenal, Tottenham og Liverpool. Ikke umulig, men uhyre vanskelig. Det betyr at resultatene må sikres mot Everton, Burnley, West Ham, Crystal Palace og Swansea. Hjemme er selvsagt en fordel, og nå blir det stadig færre runder hvor det kan oppsummeres: Fremgang, men…

Stoke må ha noen kamper med 3 poeng, og jo før jo bedre.

Da vet vi hva som gjelder lørdag 17.mars, klokken 16.00 norsk tid.

VIS UNITA FORTIOR

Vurdert av Runar Kvernen

Kommentarer

Helt enig i at kampen mot

Helt enig i at kampen mot Everton er en must win match.
Når det gjelder topplagene vi har igjen er vel Arsenal som er mest sårbar. CL er sannsynligvis gått for de gjennom ligaspill, og må gå all inn i europa league. Kanskje det kan være positivt for oss ☺️

Hvis de spiller opp mot det

Hvis de spiller opp mot det de gjorde mot Man C. Har jeg virkelig TRUA ,håper spillerne fikk det også. De tar 3P i helga.

Det må løsne, snart,er toget

Det må løsne, snart,er toget gått,en seier nå,og vi vil ha fru fortuna på våres side,for 1.ste gang i denne sesongen,stang inn, mål på straffe,scoring i siste minutt,Stoke keeper redder en straffe,og neste sesong blir den beste,siden 1970 tallet.
Stoke City for ever,i tykt og tynt,i smerte og glede,,nok smerte for i år..i will follow you too the bitterend,or the good beginning.
Stoke er ett VÅR lag,april .mai.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.