Stoke

Stoke by er vel det mest utpregede og ekte Stoke - for supportere og når det kommer til folke- og publiv. Togstasjonen ligger i Stoke, og da er det 10-15 minutters gåtur opp til Stoke «sentrum».

YE OLDE BULL & BUSH

Ligger i samme gård og lokale hvor tidligere slitne og velkjente Gray’s Corner lå, til høyre og oppover gata for Spoons. Ny pub som åpnet høsten 2015, og har tatt av som en rakett. Pusset opp, men med hyggelig og klassisk pub interiør, flere små avdelinger, noe live music, knall uteplass/beer garden, mye ulikt øl – og alt dette - pluss nyhetens interesse - har ført til trengsel. Svært populært – anbefales!

The Plough

Ligger 15 minutters gange fra The Brit - over motorveien og ned mot Stoke. Hederskront og kjent sted for veteraner, den gang Victoria Ground var stedet, ligger i nærheten.  Her sitter det mye Stoke i veggene, bra pub - noe skralere motell…  Verdt en visitt.

Gardeners Retreat

Ligger over veien for Plough,  i mange år et hardcore oppkjøringssted for Stoke supporters, mange nordmenn har også vært innom der på krevende helaftener i årenes løp.  Utrolig sjarmerende pub - pluss partylokale.  Tipp-topp uteservering om sommeren. Testet nylig før en match på fellestur, nytt management ser ut til å ha fått dreisen på stedet.

Sutherland Arms

Drives av tidligere innehaver av Gardeners. Godt forhold til norske supportere, enkel og liten pub som ligger på veien inn fra Plough/Gardeners og mot Stoke.  Ca 10 minutter å gå til/fra Wetherspoons i Stoke.  Sutherland har en stamme locals - dette er ekte saker.

Wheatsheaf - Wetherspoons

Wetherspoons er en gigantkjede i hele England.  Proft og enhetlig konsept, lite TV-kamper og no music. Bra matservering, populært, også i Stoke.  Enormt utvalg av ølsorter og all annen drikke, absolutt et sted å regne med. Men: Det blir litt sånn pubenes Mc Donalds dette med slike kjeder… Brukes mye som møtested - før man eventuelt går videre, eller samles.  Ligger i hjertet av Stoke - mange steder forklares med «like ved», «til venstre for», Wetherspoons.  For eksempel avreise med buss til The Brit, som ligger ned og til venstre for Spoons, ved kirkegården…

Staff of Life

Ligger i en sidegate (Hill Street) rett frem og til høyre for Spoons, og så opp bakken. Trang, krinkelkrokete pub, rufsete uteplass. Gammel byggestil, det oser tradisjon og original engelsk pub av Staff.  Men, har det siste året kanskje vært noe på vei ned, en del knuffing – og nå ikke like populært lokalt heller. Slitasje, men må regnes med, kan gjøre comeback. 100 prosent Stoke.

Kings Arms

Ligger noen meter opp bakken for Staff.  En pub i samme tradisjon - men mangler noe på å bli et supersted for norske fans.

Talbot

Ligger ut og til høyre for Spoons. Har vel et ry på seg for å være vel i overkant hard core - det har nok litt med hvem som går hvor. Men - det går jo an å teste selv. 

Georgia Browns

Tidligere The Famouse Lion, noe underlig konsept med stor gulvplass men også pubavdelinger, et slags «utested» mer enn en pub.  Ligger på rekke opp til høyre fra Spoons.

 

The White Star

Helt unik pub i Stoke - satser også mer enn gjennomsnittet på matservering. White Star er et konsept bygd rundt «Titanic», hvis kaptein Smith var fra Stoke (Hanley).  White Star var rederiet, med den karakteristiske hvite stjernen på rød bunn. Her serveres det lokalt øl og bra mat, hele innredningen henspeiler på Titanic. Interiør og stemning er utrolig bra. Ligger 50 meter ned til venstre fra Spoons. Har også fått nytt management – litt shinet og brushet opp, og fremstår høsten 2015 som bedre enn noen gang, både som pub og faktisk som spisested. Her trives alle. Bør besøkes!

 

The Glebe

Lang historie - etablert sted i Stoke. Stor pub - ligger i samme gate som bussene til stadion går fra på matchdag, lenger bortover til venstre.  Dette var stedet som bortesupportere i gamle dager måtte passere for å komme fra togstasjonen og til Victoria Ground. Da kunne det gå en kule varmt… Svært mange locals - stor stemning, ypperlig egnet for oppkjøring før match – og egentlig etter match også.  Kanter opplegget med litt levende musikk og en del special events – Glebe holder definitivt koken!

Sangam

Indisk spisested - ta med drikke selv (!) - og så serverer de tipp-topp indisk mat. Hyggelige priser. Ligger i samme gate som The Glebe - det ligger to filialer av Sangams i Stoke - men den i Glebe Street er den som anbefales. Meget bra, serverer spennende og smakfulle indiske retter - slik som man får på det beste i England.  Sangams er utrolig populært – de kan virkelig sine saker, og har nok seilt opp som top class på matfronten i Stoke over flere år nå.  Anbefales – men kan være fullt – eller litt ventetid.

Stoke Café

Respatex sted - som ligger via a vis White Star og Greenhoffs. Her kan du kjapt få kjøpt en sandwich to go for et par pund - hvis du trenger kjapp påfyll i forbindelse med pubsessions…