Stoke City attitude er tilbake

Skrevet av Runar Kvernen .

Intenst, knokkelkamp, et hav av dueller og frispark. Det ble litt av et kjør. Serieleder West Bromwich hadde trykk og ball, men skapte lite. Det gikk i stå. Stoke City har mye av æren for det.

Stoke rappet til med en flott scoring etter 9 minutter, og det resultatet sto kampen ut. Nick Powell plukket opp en feilpasning, slo lekkert i bakrom, hvor Ince var heldig og god i duellen. Han fikk akkurat lagt inn til Tyrese Campbell som scoret via keeper. Det ga et boost, helt tydelig. Nå ble det hele mer og mer en forsvarskamp. Hjemmelaget har slitt de siste kampene, og fant ikke rytmen helt i dette oppgjøret heller. Possession på nær 70 - 30, men som vi alle vet... Den  innsatsen og innstillingen hele Stokelaget viste gjorde det uhyre vanskelig for et tydelig mer og mer frustrert hjemmelag. Manager Slaven Bilic ble enda gråere i ansikt, skjegg og hår i løpet av matchen.

Allen fikk en albue i ansiktet, dommeren burde vel fått med seg den, i stedet ble det samtalegruppe. Offervilje, Stoke vant det meste av dueller, flere avgjørende på innlegg, og klarerte i vei. Bakerst var Butland stødig, både når det gjelder plasseringer og feltarbeid. Han ble egentlig ikke satt på de store prøvene, og det ble forsåvidt ikke hjemmelagets keeper heller. Det ble med noen brudd og kontringer for Stoke, og en av muligheten var gedigen. Allen serverte Lee Gregory, men hans forsøk gikk på utsiden av stolpen.

Så var det trist for Campbell, han hinket av et kvarters tid etter scoringen. Åpenbart en strekk på baksiden av låret mens han løp. Ingen taklinger eller skade på den måten. Etter hvert får vi vel vite mer, men han blir nok ute en stund, dessverre.     

Mot slutten av kampen satte O'Neill inn Cousins og Collins, det fungerte også. Vi kan vel si det slik at han har grep om sakene, sesongen er i ferd med å snu, det er ingen tvil om at det må tilskrives O'Neills stødige hånd.

Som forhåndsomtalen mer enn antydet: Dette var en av sesongen vrangeste. Så ble det en av de største triumfene på lang tid for Stoke City. 28 poeng nå, fire over nedrykk - og heng på et par av lagene foran. 

Vi ser frem til fortsettelsen!