Stoke City får ny manager - soon as possible

Skrevet av Runar Kvernen .

Etter 4,5 sesonger var det slutt for Mark Hughes. Årets sesong har utviklet seg til en sammenhengende nedtur. Stoke City ligger på nedrykk i PL. Etter tapet borte mot Coventry kom Club Statement.

Mark Hughes fratrer med øyeblikkelig virkning, og det innebærer også at hele hans nærmeste team i trenerappratet slår følge. Slik er systemet, "backroom staff" går med treneren. Klubben skriver i uttalelsen at en ny manager vil bli utnevnt så snart som mulig, og at ytterligere kommentarer ikke gis om dette nå. Det at klubben ikke umiddelbart kommer opp med en midlertidig løsning innebærer trolig at det er konkrete alternativer på gang, og at ny manager er på plass innen kort tid.

Etter hvert vil det også komme mer om eierene og ledelsens vurderinger. Mye tyder på at klubbens toppledelse over noe tid har vært forberedt på å splitte lag med mark Hughes, selv om det har vært stille sånn rent offisielt. Tapet hjemme mot Newcastle 1. nyttårsdag var ødeleggende, 12 tap på 22 serierunder er ille, det er også 47 baklengs... Presset mot Hughes har økt, og FA cup kampen mot Coventry fra League Two var det sletteste Stoke har gjort på svært mange år. Situasjonen ble umulig, kanskje var den det også før cupkampen, og klubben måtte foreta grep. 

Klubbens first team coach Eddie Niedzwiecki leder treningene de neste dagene. Han tilhørte Hughes stab, men har akseptert tilbiudet. Så er det da åpent om det plass til populære Eddie når et nytt team kommer inn.

Så spørs det da - hvem skal lede Stoke City ut av uføret...? Blir det ytterligere endringer i klubb, og spillerstall...? Det blir de neste kapitlene i historien. 

 

Runar Kvernen

  

  

 

Kommentarer

Det er jo både leit og trist

Det er jo både leit og trist at Hughes måtte gå, men etter det siste han har prestert med laget, måtte det bare skje. Når de så klarer ikke klarer å slå Coventry, så viser det jo bare hvor elendige vi er - og slik har det vært i lengre tid også.
Men som jeg har skrevet mange ganger tidligere - vi har jo mange gode og dyktige spillere, men de klarer jo ikke å prestere. Ingen tvil om at tapet av Arnautovic ble merkbart. Hittil ingen som har fylt den plassen. Men som i mange år - og det vesentlige - vi har Ingen goalgetter. Bak har det vært forferdelig. Skader har selvfølgelig hatt en viss innvirkning, men kan ikke bare skylde på dette.
Forsvaret må skjerpes betraktelig og nye spillere må inn og da med en som vêr hvor målet står. Skal ikke ramse opp navn, men Berahino må nevnes. Han er den første de må kvitte seg med og det har han jo bevist selv - gang etter gang.
Nå er det bare å håpe på at vi får en manager som makter å ta de rette grepene og få spillerne med seg og vise at Stoke ennå er et lag å regne med i øverste sjiktet - hvor vi bør holde oss..

Endelig ha ledelsen tatt grep

Endelig ha ledelsen tatt grep, selv om det er alt for sent. Men, som det også står over, jeg tror de har jobbet i det skjulte med å finne alternativer. Nå vet jeg ikke hvor lojale andre managere er, og ikke vil gå i dialog om en mulig jobb, mens det enda er en manager i stolen.
Når det gjelder alternativer, ser jeg det er mange navn som nevnse, Giggs, Koemann, Slave Bilic, Dyche og Bob Bradley. Sistbenvnte er min drøm da...

Dette spådde jeg ved siste

Dette spådde jeg ved siste hjemmekamp mot Arsanal. Etter kampen på Tolgate Hotel fortalte jeg hva jeg mente om MH. Han har til dags dato ikke vist noe som helst som manager, og det står jeg for. Han fikk desverre fornyrt tillit denne sesongen,og det kan vise seg å bli katastrofalt.
Har ikke noe navn på ny manager, men noen MH lignende tpe er bare å glemme. Han fikk vel mer en nokk penger til å forsterke stallen til sesongstart, men brukte de totalt feil :-(

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.