Stoke City fightet hjem to poeng for lite

Skrevet av Runar Kvernen .

Leicester – Stoke City: 1-1. Fighting spirit er tilbake for fullt i Stoke City under Lamberts regime. Vakkert av Shaqiri, igjen. Men desverre er ett poeng to for lite slik situasjonen er nå.

Det ble en fartsfylt og dramatisk kamp. Leicester kom i bølger, ikke minst med cornere på rekke og rad i perioder. Slikt er skummelt, det skal lite til før ballen detter ned i skumle posisjoner. Men, Stoke City forsvarte seg godt, også i duellspillet. Shawcross var ute, Indi og Zouma var solide og rensket unna. Og den nye venstrebacken Stafylidis virket kvikk, tøff og god. Bauer på høyre back fortsetter å spille godt.  Midtbanen legger også ned meter.

Og så var det gløden og laginnsatsen i Stoke da, som er tilbake for fullt. Det var intense dueller over hele banen, og selv om Leicester fikk til mange raske angrep, så maktet også Stoke å stresse hjemmelaget, og vinne ball. Og det var slik målet kom, Joe Allen, som må ha vært BB i denne matchen, ga seg ikke og fikk taklet frem til Shaqiri. Han forserte, fintet og scoret nydelig i hjørnet fra 16 meter, med høyre fot… Ett minutt før pausen, 0-1, og Stoke var med for fullt.

Det var langt på vei det same kampbildet i andre omgang. Tett, jevnt. Derfor var det nærmest utrolig å se at solide Jack Butland leverte en gedigen keepertabbe etter 71 minutter. Et innlegg som han greide å fomle inn, uten å få tak på ballen. Han var solid, før og ikke minst etter, med to – tre kanon redninger. Leicester kom nær, to ganger i stolpen, men det endte uavgjort. Stoke kunne ha scoret ett til før Leicester utlignet, men klubben sliter enormt på spissplassen. Unge Tyrese Campbell fikk muligheten den siste halvtimen, men det er et stort steg fra U23 til PL.

Lambert og hans team har løftet Stoke City. Det er slutt på slapt og tragisk forsvarsarbeid, og gløden er slik den skal og må være i Stoke. Men, kampene tikker avgårde, nå er det 10 cupfinaler igjen. Stoke må i hvert fall vinne tre eller fire av disse, Southampton borte er neste.

Det er så tett og jevnt i bunnen at det nesten er utrolig. West Bromwich ser ut til å slite mest, men det er altså 8-10 lag involvert i kampen mot nedrykk. Hvert poeng teller, tre poeng teller mest.

Vurdert av Runar Kvernen

Foto: Stoke City FC

Kommentarer

Så nær, men allikevel ikke

Så nær, men allikevel ikke nok. Tre poeng og seier hadde vært så mye bedre. Ingenting å si på innsatsen, så hvis dette fortsetter - som jo er en forutsetning for å overleve i premier league - så har jeg ennå god tro på at dette skal vi klare. En annen faktor som er like av stor betydning er at vi bruker det beste vi har. Som Runar er inne på så er det stor forskjell på U 23 og premier league. STOR forskjell, og da nytter det ikke å gamble/prøve/satse/håpe at Capbell skal være mannen vi må stole på. Ved mer erfaring og spilletid er dette helt sikkert en spiller å satse på, men NÅ må vi spille på det sikre/det vi vet/har sett at spillerne kan. Er ennå av den menig at framme bør vi satse på Jese, framfor Diouf. Stå på. Heia Stoke.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.