Stoke City - Luton Town 3-0

Skrevet av Richard Prestegård .

Stoke City viste god innsats med høyt press og høyt tempo, og spilte etter hvert Luton og tidligere manager Nathan Jones ut av Stoke-on-Trent. To scoringer fra Powell og en scoring fra Fletcher.

Det sikret en 3-0-seier for The Potters.

Dette var Powell sitt 9. og 10. mål denne sesongen mens Fletcher nå er oppe i åtte. Stoke kunne fort ha fått flere mål med bedre avslutninger, men gleden i dag var uansett at det ble tre poeng og en tremålsseier. 

Det ble et gjensyn på bet365 Stadium for tidligere Stoke-manager Nathan Jones. Jones var manager for Stoke City fra januar 2019 til november 2019 da han fikk sparken, og Michael O'Neill tok over. Waliseren kom inn som en ung og fremadstormende manager, men fikk det ikke til å fungere hos The Potters etter å ha ført Luton Town til et sensasjonelt opprykk i forkant. Etter Stoke-jobben har Jones reist tilbake til The Hatters og virkelig imponert i en liten klubb med relativt små ressurser.

Michael O'Neill gjorde to endringer på laget som slo Sheffield Wednesday i midtuka. Morgan Fox måtte stå over med skade, men heldigvis for Stoke var Rhys Norrington-Davies tilbake fra suspensjon, og startet på venstreback mot klubben han var utlånt til i første halvdel av sesongen. I tillegg kom Josh Tymon inn på venstrekanten for James McClean, som ble plassert på benken. 

I mål startet Angus Gunn med en backfirer bestående av Tommy Smith, Harry Souttar, Danny Batth og nevnte Norrington-Davies, fra høyre mot venstre. Defensivt på midtbanen startet Joe Allen og Jordan Thompson med Nick Powell høyere opp i banen. På kantene startet Jacob Brown på høyre og nevnte Tymon på venstr,e med Steven Fletcher alene på topp. Adam Davies var tilbake fra skade og kom inn på benken mens Rabbi Matondo hadde fått en skade og måtte stå over denne kampen.

Før kampen ble Ryan Shawcross hyllet med en utlevering av en ramme fra styreformann Tony Scholes, mens spillerne ga applaus på banen. På høytaleranlegget ble det annonsert at Shawcross alltid ville være velkommen til bet365 Stadium, samtidig som han ble takket av for innsatsen.

Kampen startet med et godt press fra Stoke City, som startet med fire cornere i løpet av kampens første seks minutter. Det var lite å si på intensiteten og energien i starten, selv om Jacob Brown fikk et fortjent gult kort etter 8 minutter for en knalltøff sklitakling. Stoke stod høyt og la et press på bortelaget, som lå bakpå og ville være kompakte for å satse på kontringer. Og etter 20 minutter kommer gjennombruddet for Stoke. Luton Town kommer fremover, men mister ballen og Stoke setter fart fremover i høyt tempo. Joe Allen spiller ballen fremover i midten av midtbanen. En Luton-spiller prøver å sklitakle, men rekker akkurat ikke ballen. Nick Powell snur seg og spiller en ball i bakrom mot Steven Fletcher med utsiden av foten. Luton-midtstopper Bradley skal klarere, men bommer på ballen og sender Steven Fletcher alene med keeper. Skotten er uselvisk og triller ballen til siden forbi keeper og lar Powell bare trille ballen i mål til 1-0 for Stoke City.

Etter scoringen fortsetter Stoke det gode presset på Luton og leverte flere gode angrep og skapte også flere sjanser. Det manglet likevel på den siste berøringen for å sette Luton-keeper Simon Sluga på de store prøvene. Bortelaget kom seg mer inn i kampen utover i omgangen og var laget som etter hvert skapte sjansene på bet365 Stadium. Angus Gunn måtte likevel ikke i aksjon, men det var flere ganger at ballen rullet og spratt Stokes vei inne i feltet. Luton holdt presset helt til slutten av omgangen, men lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til The Potters.

Den andre omgangen begynte på den samme måten som den første. Stoke City gikk ut i et høyt press og godt tempo, og skapte en god mulighet på et frispark ved Harry Souttar etter bare noen minutter. Men headingen fra ti meter gikk rett på keeper Sluga. Det gode presset ble likevel ganske raskt utlignet fra Luton Town, som skapte sin første muligheten i andre omgang med et skudd fra Clarke, men det gikk to meter utenfor. Stoke på sin side skaper en god mulighet litt ut av ingenting etter 57 minutter. Powell legger inn fra venstrekanten. Den er lav og hard og Batth bommer på ballen, men det gjør at ballen flyr mot lengste hjørnet og tvinger keeper Sluga til å gå ut i full strekk og slå ballen unna målet. Kampen går mer over til å bli jevn før Stoke plukker opp nok et nydelig angrep etter 62 minutter og får sin andre scoring. Joe Allen går på et nydelig løp i bakrommet på høyrekanten og sprinter nedover i høyt tempo. Tommy Smith finner waliseren, som klarer å legge inn helt nede ved dødlinja. Ballen er høy og havner på bakerste stolpe. Der kommer Nick Powell i stor fart og viser offervilje når han knuser Luton-spilleren i lufta og stanger inn sitt andre, og Stokes andre mål, i kampen.

Med 2-0 gjør Michael O'Neill umiddelbart et dobbeltbytte. Målscorer Nick Powell gikk av noe overraskende, men mest sannsynlig var det for å spare han siden han nettopp har kommet tilbake fra skade, og hadde fått flere trøkker i kampen. Også Jordan Thompson ble byttet ut. Inn med John Obi Mikel og Sam Clucas. Kampen fortsetter å være jevn, i et høyt tempo. Michael O'Neill gjør nok et dobbeltbytte etter 74 minutter. James McClean og Jack Clarke ble byttet inn mens Josh Tymon og Jacob Brown går ut. Etter 76 minutter holder Luton-keeper Sluga på å dumme seg fryktelig ut. Clucas løper i bakrommet og keeperen prøver å klarere ballen ut. Den stopper i vinden og Clucas får tak i ballen helt nede ved cornerflagget og får den mot mål under press av keeperen, men uheldigvis for innbytter går ballen noen meter utenfor.

Etter 78 minutter gjør Luton Town en gigantisk tabbe i forsvaret. Sam Clucas presser godt og Dann Potts spiller ballen for hardt forbi midtstopper Glen Rea og sender Clucas alene med keeper Sluga. Clucas er uegoistisk og triller ballen på tvers, hvor Steven Fletcher enkelt kan trille inn sitt åttende mål for sesongen. Målet lignet ganske mye på den første scoringen. Da gjør Michael O'Neill også umiddelbart sitt siste bytte og setter inn Sam Vokes for Steven Fletcher. Og Vokes får en gigantisk mulighet etter bare to minutter på banen. Norrington-Davies legger ballen nydelig inn i feltet hvor Vokes header umarkert fra fem meter, men keeper Sluga gjør en god redning, idet vinden på bet365 Stadium økte noe voldsomt i styrke. Luton sender flere mann i angrep og det gir kontringsrom for Stoke. Etter 86 minutter går Stoke lynraskt i angrep med mange mann. Norrington-Davies vinner ballen og sender McClean fremover. Han spiller tversover til Clarke, som spiller ballen tilbake til McClean, men alene med keeper klarer ikke iren å sette ballen i mål. Stoke gjør uansett en god kamp og vinner fortjent 3-0.

Foto: The Sentinel

Slik spilte Stoke City:

Gunn - Smith - Souttar - Batth - Norrington-Davies - Allen - Thompson (Clucas 64) - Brown (Clarke 74) - Powell (Mikel 64) - Tymon (McClean 74) - Fletcher (Vokes 80)

Ubenytta reserver: Davies (GK) - Chester - Cousins - Oakley-Boothe