Stoke City - Millwall 1-2

Skrevet av Richard Prestegård .

Et svakt forsvarsspill på den første scoringen. Og en forferdelig tabbe av Danny Batth på den andre scoringen. Det gjorde at Stoke til slutt tapte 1-2 hjemme for Millwall på bet365 Stadium.

Med det fikk tidligere Stoke-manager Gary Rowett med seg alle de tre poengene tilbake til London. Stoke var best gjennom kampen, men Rowett sine menn var kyniske og solide defensivt og straffet Stoke på kontringer. Når Stoke da i tillegg straffer seg selv med svake defensive involveringer hjelper det ikke å være best spillemessig, for det blir ingen poeng.

Michael O'Neill startet med et uendret lag til kampen mot Millwall. Det betydde Stoke i en 3-4-1-2-formasjon. Adam Davies startet i mål med en stoppertrio med Danny Batth, James Chester og Harry Souttar. På vingbackene begynte Tommy Smith på høyre og Rhys Norrington-Davies på venstre. Sentralt begynte John Obi Mikel og Jordan Thompson med Nick Powell høyere i banen. På topp begynte Jacob Brown og Steven Fletcher. Det gledelige for Stoke var at både Sam Clucas og Jordan Cousins var tilbake fra skade og startet kampen på benken. I tillegg var Joe Bursik tilbake fra landslagsoppdrag med England U21 og startet på benken.

Gary Rowett var tilbake på bet365 Stadium med et Millwall-lag i god form og som spiller en tydelig spillestil ved å ligge solid defensivt og så hogge til med raske kontringer. I vårsola på bet365 Stadium var kampbildet omtrent slik det har vært de siste sesongene når de to lagene møtes. To lag som liker å ligge defensivt og slå lange baller og sette stor fart når muligheten byr seg. Det var likevel svært lite å skrive hjem om av sjanser i kampen i den første omgangen. Det var flere runder med godt spill og noen halvsjanser til begge lagene før den første store sjansen kom etter 28 minutter. Da kom Jacob Brown i stor fart inn på banehalvdelen til Milwall og banket til fra 20 meter, men kanonskuddet gikk rett på keeper, som fikk slått ballen unna. Millwall skaper sin første sjanse etter 34 minutter. Et frispark slås inn i feltet hvor Jed Wallace skyter, men skuddet blokkeres glimrende. På den påfølgende corneren slås ballen inn i feltet. Den går ut på kanten av feltet hvor det er fullstendig kaos i feltet og både Stoke- og Millwall-spillere ligger oppå ballen og ingen får klarert. Til slutt klarer Murray Wallace å dytte ballen inn i mål til 1-0 for bortelaget. Et ordentlig drittmål å slippe inn da ingen av Stoke-spillerne får til å klarere ballen unna og dermed ligger man under.

Det skal likevel ikke gå lang tid før Stoke får sin utligning. Powell slår en diagonal ball fra høyre mot venstre mot Steven Fletcher. Skotten kommer seg inn i bakrommet og prøver et skudd. Det blokkeres, men ballen triller inn i 16-meteren og der kommer Jacob Brown i stor fart og smeller til. Skuddet går via Bialkwoski i Millwall-målet og i mål til 1-1. Brown treffer ikke kjempegodt med skuddet, men det er hardt og dermed sniker det seg inn i mål. Stoke har presset inn mot pausen og skaper to halvfarlige sjanser ved Powell og Fletcher, men det blir ikke mål av det og lagene går til pause på stillingen 1-1.

Vinden hadde ikke løyet i pausen og til tross for mye sol og fint vær, så var vinden også i andre omgang slik den ofte er i Stoke-on-Trent. På banen var det også i denne omgangen to lag som var opptatte av å være solide defensivt og så hogge til når muligheten bød seg. Og etter 53 minutter spiller Powell fri Norrington-Davies på venstre. Han sprinter fra sin motstander og spiller ballen inn i feltet. Den går helt motsatt til Tommy Smith, som spiller ballen inn i feltet til Brown. Spissen treffer ikke ballen skikkelig og skuddet går utenfor. Et godt og solid angrep fra Stoke. Kampen går da over i et mye tregere tempo og ingen av lagene klarer å skape noen farligheter. Etter 67 minutter holder Adam Davies på å rote det til i eget felt. Han skal komme og fange en ball blant mange spillere, men istedenfor å fange den med hendene over hodet, fanger han den i fanget, men da glipper ballen og havner hos en Millwall-spiller, men heldigvis for Stoke blir skuddet for svakt og blokkeres før den klareres ut av feltet.

Med tjue minutter igjen å spille gjør Michael O'Neill sitt første bytte. Inn på banen kom Sam Clucas etter å ha vært ute med skade. Ut gikk Jacob Brown og med det endret også O'Neill formasjonen til en diamant på midten. Og det går ikke ett minutt en gang før Stoke gjør en skikkelig brøler i eget felt. Millwall kommer seg inn i feltet og Danny Batth kommer for å sklitakle ballen, men istedenfor for å sklitakle ballen vekk, så bommer han fullstendig på ballen og lar Jed Wallace trille ballen på tvers forbi Adam Davies slik at Mason Bennett kan trille ballen i det tomme målet. En gigantisk tabbe sender med det Millwall tilbake i ledelsen. Michael O'Neill gjør med det et dobbeltbytte. Inn kommer James McClean og Rabbi Matondo og ut går Danny Batth og Jordan Thompson. Michael O'Neill gjør med det om igjen formasjonen og legger om til fire bak og en formasjon med 4-2-3-1. Millwall sin formasjon og taktikk fungerer godt med å ligge bakpå for å forsvare seg. I tillegg er dødballene til Stoke svake og med det klarer man ikke å skape noe offensivt. Etter 85 minutter hiver Michael O'Neill inn Sam Vokes for Tommy Smith i håp om å skape noe offensivt. Det skjer ikke og Stoke skaper ikke en eneste sjanse til i kampen og taper med det 1-2 for Millwall.

Slik spilte Stoke City:

Davies - Chester - Souttar - Batth (Matondo 76) - Smith (Vokes 85) - Mikel - Thompson (McClean 76) - Norrington-Davies - Powell - Brown (Clucas 70) - Fletcher

Ubenytta reserver: Bursik (GK) - Cousins - Tymon - Coates - Norton