Stoke henger med etter 0-0

Skrevet av Runar Kvernen .

Det ble kamp som forventet. Stoke greide ikke å bryte ned et godt organisert og offervillig Middlesbrough. Gjestene var nærmest, men Butland reddet de to største sjansene i kampen.

Resultatet 0-0 hjemme mot et vrien mostander er ok, men utløser jo ikke de store ovasjonene. Det positive er åpenbart at Stoke igjen holdt nullen, og da blir det jo som kjent poeng. Butland er nevnt, flere spillere er på stigende kurve, for eksempel Joe Allen. Shawcross var tilbake i midtforsvaret, Pieters var ute, og Indi måtte løse problemet på venstresiden. Bedre av klubblegenden – men det er åpenbare problemer med tempoet. Gult kort etter 20 minutter, og han ble fraløpt på Middlesbroughs første og største sjanse.

Offensiv hodepine

Men, Stoke sliter med å skape store sjanser, og det blir for ufarlig. Selv om Stoke vant skuddstatistikken 13 – 11, så gikk kun ett forsøk på mål… Possession, som ventet, 61,5 % mot gjestenes 38,5 %. Og overtak 7-2 i cornere, det sier jo litt om presset alt dette. Og det var, i rettferdighetens navn, et par gode muligheter for Stoke.  

Noen åpenbar rask løsning på Stokes offensive problemer er ikke lett å se. Afobe er sterk og god på topp, men innleggene fra kantene er jevnt over for svake. Og hvorfor spilte en skadeplaget Tom Ince fra start – det blir ofte lite ut av det han setter i gang, og i går var det ganske svakt. Han skal nå opereres for brokk (!) og blir borte noen uker. Byttene kom sent, og det ble faktisk mer trøkk de siste drøye ti minuttene, med Crouch, Bojan og McCean (selv om sistnevnte er direkte upopulær, spesielt i går med militær ramme rundt kampen). En tanke er jo om dette kunne vært match for Bojan, for eksempel fra start i 2. omgang. Han kunne ha gjort det lille ekstra. Og hva med Crouch inn tidligere, for å skape mer, sammen med Afobe? Svaret på det får vi aldri, men spørsmålene om Rowetts taktiske tilnærming offensivt fortsetter.  

14 poeng på de syv neste

Det er nå spilt en tredjedel av Championship. Det er jevnt, og kun fem poeng for Stoke opp til siste plass for playoff. Klubben henger med. Etter halvspilt serie, som kommer 22. desember hjemme mot Millwall, så er det tydeligere hvor Stokes sesong er på vei. Og så vil nok hele det tette juleprogrammet si enda litt til om videre muligheter.

En rask sjekk av de siste fem sesongene viser at siste playoff plass har vært på mellom 72 og 80 poeng. Som oftest rundt 75 poeng, og skal dette være innen rekkevidde bør nok Stoke i hvert fall runde 35 poeng etter serierunde 23. Det betyr minst 14 poeng på de neste syv kampene. 4 seire, 2 uavgjort og 1 tap så er nok Stoke kandidat til fortsatt kamp om playoff. Det er jo ikke umulig, men sier noe om behovet for trepoengere og flere scoringer.

Ny vrien bortekamp til helga, lørdag klokken 16.00: Nottingham Forest har fått sving på sesongen, og nærmer seg toppen. Så spørs det om Stoke kan sette samme kurs, eller om Rowett og klubben trenger mer tid for å få riktigere balanse og enda bedre nivå inn i prestasjonene. 

Vurdert av Runar Kvernen

Kommentarer

Lite nytt. Bra defensivt, men

Lite nytt. Bra defensivt, men totalt hjelpeløst offensivt. Nesten ingen avslutninger - holder ikke. Setter nok et spørsmålstegn ved Rowetts tanker. Berahino starter fortsatt i håp om å løsne. Bortkastet. Han har LANGT igjen. Boyan burde absolutt ha startet - Crouch inn lenge før. det å bytte inn spillere 10 min før slutt, totalt fantasiløst og talentløst. Det må byttes inn mye tidligere slik at spillerene får tid ttil å gjøre noe. Afobe har jeg tro på, men også han sliter med avslutningene.
Her må men fortsatt være optimist, men det Stoke presterer for tiden er ikke mye å skryte av. Heia Stoke.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.