Stoke Ladies fosser videre

Skrevet av Kristin Henriksen .

Stoke City Ladies fortsetter det gode spillet de har vist de siste månedene. Laget går fra sier til seier i både cuper og serie. Sist nå i SSE Womens FA Cup, der laget slo Derby County 2-1.

Stillingen var 1-1 før Stoke-damene i det 89. minutt fikk inn seiersmålet, og vant sin åttende strake kammp i serie- og cup-sammenheng. Stoke Ladies er dermed klar for 4. runde i den gjeve cupen, som spilles 3. februar. Stoke Ladies har fått hjemmekamp mot Aston Villa.

I serien, der Ladies spiller i Womens National League, Northertn Premier Division, ligger Stoke City Ladies på 4. plass, etter Blackburn (30 poeng), Hudersfield (27 poeng) og Sunderland (24 poeng). Stoke har 22 poeng. 

Kvinnefotballens øverste divisjon i England er Women's Super League. Der finner vi klubber som Manchester City, Arsenal, Chelsea, Bristol City og Birmingham

Den første kvinnelige FA-Cupen fant sted i 1970/71-sesongen

De 71 lagene ble fordelt i åtte geografiske grupper, og de inkluderte selv noen lag fra både Skottland og Wales. Southampton slo skotske Stewarton 4-1 i en finale som ble spilt på Crystal Palace National Recreation Centre i London.

Siden FA tok over kontrollen med engelsk kvinnefotball i 1993, har de semi-profesjonelle lagene som er tilknyttet mannlige Premier League og Football League, dominert FA-cupen for kvinner.

Arsenal er det laget som har flest titler, hele 14, den siste kom i 2016 da de slo London-rivalen Chelsea på Wembley, som har vært finalearena siden 2015. Men de blå fikk sin hevn i 2018 da Chelsea slo Arsenal 3-1 foran et rekordstort publikum på 45.423.

 

 

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.