Stoke må sikte mot 50 poeng

Skrevet av Runar Kvernen .

To tap på rad, og da er fortsatt Stoke City i bunnstriden. Selv om poengfangsten over tid er bedret. Lagene under og rett over tar poeng, ingen er hektet av. Dette blir en tøff kamp helt inn.

Championship er krevende saker. Ingen enkle kamper, for noen. Om det er lag som kjemper i toppen, eller nedover på tabellen.  Noen resultater fra de siste rundene viser dette med all mulig tydelighet.

Charlton vant 1-0 borte mot Nottingham, som skulle hvile flere spillere foran toppoppgjøret mot West Brom. Den planen feilet… Luton, som holdt på å sakke helt akterut, har nå to knepne seire, hjemme mot Sheffield W og borte mot Middlesbrough. Ny kontakt. Og Barnsley vant nå 3-0 borte mot Fulham i helga (!). Wigan slo Leeds borte, og har plukket to uavgjort på de to siste. Huddersfield slo QPR 2-0, tapte så klart hjemme mot Cardiff, men fikk med seg ett poeng borte mot Derby i siste runde. Men også Stoke er med, borteseier mot West Brom og hjemmeseire mot Swansea og Charlton.  

Dette bildet viser i hvert fall to ting: Stoke tåler ikke en lang rekke med tap, det må hentes inn poeng jevnt og trutt. Spesielt viktig blir da 6p kampene mot lagene rundt. Og de kommer. Dessuten blir nok den endelige poengsummen for å holde seg godt over de 41/42 som har vært standarden i fire av de fem siste sesongene. Det kan være at sikker plass er rundt 50 poeng, som i en av de siste sesongene, hvis lagene i bunnstriden fortsetter med å plukke poeng som nå. Lagene over Stoke på tabellen er heller ikke trygge, et par av klubbene har en relativt dårlig formkurve, og det er alt i alt ok for Stoke.

Stoke har bedret poengsnittet kraftig under O’Neill, det er faktisk tredoblet fra Nathan Jones. Dette står seg, selv med de to siste tapene friskt i minne. På de seks siste har Stoke 9 poeng, det gir et snitt på 1,5 poeng pr kamp. Fortsetter dette helt inn vil Stoke runde 50 poeng med klar margin, ja det ender på 53/54. Og det bør holde.

Mot Preston slet Stoke med å score, og slapp til to relativt enkle baklengs. Mot QPR kom Stoke veldig bra i gang, men det var vid åpent i forsvaret. Fra ledelse 2-0 til tap 4-2, og det kunne vært mye mer. Det gir grunn tli bekymring. Alltid mulig å peke på årsaker og feil, men det er rett og slett mangler i Stokes mannskap, og O’Neill må se nærmere på hvordan den bakre fireren rigges. Det blir nok gjort.  

Stoke City har alle muligheter til å greie det som er målet: Holde plassen i Championship.

De tre neste er Cardiff hjemme (22.2), Blackburn borte (26.2) og så: Luton - Stoke (29.2).

Slik bildet er betyr det at Stoke må vinne minst fem kamper på de 13 siste, og gjerne et par uavgjort i tillegg. Stoke må i gang, det tåles ikke en lang rekke med mager uttelling nå. Da blir det stress, og stadig færre runder å gjøre det på. En negativ spiral Stoke ikke er rustet for.  

Vurdert av Runar Kvernen