Stoke på jakt mot Nathan og Luton

Skrevet av Runar Kvernen .

Nathan Jones kommer tilbake til bet365, men neppe med Tom Ince i troppen. Greit med høflige nikk, men det får holde i massevis. Stoke jager sin andre seier på rad, for å snu sesongen ytterligere.  

Luton Town holdt plassen i Championship sist sesong. Nathan Jones gjorde et comeback, etter noen knebøy. Han kom sent inn, og snudde skuta. En meget sterk prestasjon. Denne sesongen har Luton bedre klaring nedover, det er ujevnt og da blir det litt under midten på tabellen. Tre seire, to uavgjort og fem tap på de 10 siste. I midtuke ble det nå tap 0-2 hjemme mot Cardiff, som er på opptur. Det er ikke så lett å bli klok på Luton, og Nathan Jones. Han hentet Tom Ince i i januarvinduet, og beskrivelsen av sistnevntes kvaliteter og match med Luton var ikke akkurat mangelvare. Ince kom inn etter drøye timen i siste hjemmetap. (bildet under). Men det er trolig en klausul, som med mange andre på utlån, at de ikke kan stille mot klubben de er utlånt fra. Det krever en egen avtale. Så får vi se hvordan gjestene stiller, og legger opp denne bortekampen. Det kan bli hva som helst.

Stoke på sin side fikk en etterlengtet seier hjemme mot Sheffield Wednesday, etter en sen scoring signert Fletcher. Helt avgjørende, ikke bare for kampen. Det var en ganske tam første omgang, men Stoke spilte seg bedre og bedre utover i andre. Brown fant åpningene, og det kom flere store sjanser. En Fletcher som var nede for telling flere ganger, fullførte med stil, som vi ser av hovedbildet til saken.

O’Neill gjorde fem endringer etter bortetapet mot Norwich. Collins er ute, men de fire andre var mer for å få noe ny boost. Det var nok fornuftig med en shake up, spesielt på midten, hvor Obi Mikel og Clucas måtte starte på benken. Allen var kaptein, og ga svar på tiltale. En meget bra kamp denne gangen. Fox haltet av, Tymon kom inn med mye energi. Han tok vare på muligheten, og gir en ferdig sonet Norrington-Davies kamp om plassen. Batth henviste Chester til benken, litt merkelig hvis han blir satt ut igjen ved denne anledning. Hodebry av denne typen er noe O'Neill faktisk ønsker seg.  

Så får vi håpe at Fletcher kan parkere gåstolen før kampdag, og at ikke flere problemer dukker opp inn mot helga. Med nivået fra andre omgang sist skal Luton være mulig å nedkjempe for et jagende mannskap fra Stoke. O’Neill bruker nok seieren for alt den er verdt, og det er ganske mye.

Stoke City – Luton Town, serierunde 31, lørdag. Kick off 16.00 norsk tid. Det stream via Stoke City+ Live, med BBC Radio Stoke, til all territories around the globe. Match Center leverer løpende oppdateringer, som vi vet.

Kun høflighet i små doser – bring on the battle and 3 more points!

Runar Kvernen

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images