Swansea med noen svakhetstegn

Skrevet av Runar Kvernen .

Bare nesten mot Brentford. Swansea har to kamper til gode i toppen av Championship. Men, to tap på de tre siste. Klubben fra Wales har vist svakhetstegn, før de tar turen til bet365 onsdag kveld.

For tre serierunder siden tapte Swansea hele 4-1 borte mot ordinære Huddersfield. Og nå i helga ble det tap 1-3 hjemme mot et Bristol City, som har hentet seg inn med to seire etter seks strake tap. Det er litt vanskelig å lese noe definitivt ut av dette bildet. En liten dropp, så er motstanderne som topplagene møter plutselig helt på høyden. Serien er nesten koko jevn, i hvert fall kamp for kamp.  Sist sto det 0-0 til pause, Swansea tok ledelsen, Bristol City snudde. Swansea måtte jage, og så ble det 1-3 etter 90 minutter, i stedet for 2-2.

Neppe noen kollaps, men det burde være mulig å komme på talefot med Swansea. Det greide Stoke i første omgang borte mot Brentford. Det var en meget godt gjennomført økt før pause. Presset frem feil etter 30 sekunder, og i ledelsen med unge Brown. Endelig! Og det kunne blitt flere slike, Brentford fikk til fint lite. Stressede kommentatorer i boksen til Radio Brentford: «Have to say - Stoke is rock solid…»

Så skrudde Brentford opp tempoet i andre omgang, da glapp presset, og Stoke havnet ut med ryggen mot veggen. Det mangler litt kvalitet i overganger, for de mulighetene var der. Tap 2-1, men dette var noe bedre enn matchene mot Norwich og Barnsley. Likevel, Stoke står med to strake tap nå, og et bra resultat mot Swansea hadde vært viktig for resten av sesongen.  En bekymring er at Powell er ute av det, tydelig over flere matcher. Han er en av dem som kan låse opp og endre kampbildet. Come back kid mot "The Swans"...? Og så er det dødballer da, det mangler mye på at disse sitter. Slikt er avgjørende i tette oppgjør.  

Men slik er det, Stoke må få mest mulig ut av den troppen som er tilgjengelig, og der laget er nå. Det er fortsatt 39 poeng å spille om. Stoke må ta flest mulig selvsagt, og så får vi telle opp.

Stoke City – Swansea City AFC, onsdag. Serierunde 34. Kick off 21.15 norsk tid. NB! Denne går kun i stream til dark markets... I Norge går kampen på Viasport 2. Match Center på stokecityfc.com er som vanlig en venn i nøden, løpende oppdateringer uten gebyr.   

Svaner er oppskrytt – Gooaarn!

Runar Kvernen

Foto: Stoke City Sentinel/Phil Greig, Stoke City FC