Takkes av etter 14 sesonger

Skrevet av Runar Kvernen .

Skip Shaw takkes av, litt før kontrakten går ut til sommeren. Det er mutual consent og greier, og bautaen hylles nå etter 14 sesonger i Stoke Citys tjeneste. Turen går nok nå til solfylte Miami.

Det har summet en god stund, og er det altså bekreftet. Skip Shaw har slitt mer enn godt er de siste par sesongene, med plager og skader. Nå er han tilbake fit for fight, men det har blitt benken, eller så har han ikke vært med i troppen. O'Neill bygger for fremtiden, med spillere som Souttar og Collins, og dessuten mangler da Shaw åpenbart litt for å ta en plass ved siden av de yngre og fremadstormende spillerne.  

Både klubbens CEO Tony Scholes, og manager O'Neill, hyller Shawcross for hans dedikasjon og prestasjoner over smått utrolige 14 år. Han har ledet laget, fra han kom som unggutt på lån fra Manchester United i 2007, og helt frem til det siste. En rollemodell på og utenfor banen. Snart 34 år, han har 450 kamper for Stoke, det bringer ham solid inn på Topp 10 gjennom alle tider. Hans betydning har vært uvurderlig. Og på balløya vil det nok vanke heder og ære fra hele fotballmiljøet, i hvert fall de fleste.

Kontrakten med Stoke er hevet. Nå blir det trolig Inter Miami, det bekreftes ikke av klubben, men The Sentinel skriver det rett ut. Det skal foreligge et tilbud fra solkysten i Sambandsstatene, fra klubben hvor David Beckham er blant eierne. Velkjente Phil Neville er manager der, og han vet jo hva Shawcross står for. I MSL kan Shaw fortsatt markere seg, og det kan bli en fin og verdig avslutning på spillerkarrieren. Og et spennde eventyr for hele familien, selvsagt.

Litt overgang: Could he do it on a dry and warm evening in Miami, yez he can...

Og så snakkes det allerede om Ryan Shawcross inn i managerbransjen, og en mulig fremtid i Stoke City. Han har uttalt at han har ambisjoner, og at han da vil ta med seg det beste fra Pulis og Hughes...! Ryans Shawcross og hans famiie vil alltid være velkommen til Stoke City og bet365, uttaler klubben. Så spørs det om det kan bli noe mer enn hyggelige visistter i ny og ne. Etter hvert.

Thanks Ryan - You have been outstanding. Legend. All the best!

Runar Kvernen