Tid for tålmodighet

Skrevet av Svein Moen .

Nathan Jones bød på spennende endringer i lagoppstillingen sist lørdag. Begge nyinvisteringene, Danny Batth (bildet) bak og spissen sam Vokes ble satt inn fra start i førsteelleveren.

Førstnevnte til og med som kaptein på laget etter noen få dager i Stoke-on-Trent, noe som i seg sjøl kan virke noe skremmende. 

Det var fem endringer fra forrige uttak og det som gledet supporterne aller mest var utvilsomt at Bojan, etter en massiv rykteflom, ble satt inn fra start. "Den lille magikeren" ble byttet ut med Tom Ince etter 60. minutter men viste før det overbevisende kapasitet og kvalitet, mer i vente fra den kanten. The Potters spilte forøvrig en i helhet god kamp men denne endte det  igjen med tap med to mål mot en presumptivt jevnbyrdig motstander, Hull, som hadde hjemmebane denne gangen. Mangler fortsatt effektivitet foran mål.  

Etter 44. minutter setter Jarrod Bowen ball i nett bak Butland. Sekunder senere, før pause ble det blåst straffe fordel Stoke. Når dette scenarioet inntreffer er det om å gjøre å foreta er toalettbesøk, hente en øl eller en tilsvarende påtrengengende aktivitet. Dette tar omtrent samme tid som det å legge ballen omstendelig på krittmerket, kline til og så å få ballen ned igjen fra en seterad med tosifret tall og tilbake i spill. Stokestraffe er i ferd med med å bli den nye pausefisken og slik kan det ikke fortsette, spillere på dette nivået skal vel ikke måtte bli igjen etter trening for å "øve" på dette. 

Nå skal det gå vinter og vår og det ser ut til at dette blir en transportetappe inn imot neste sesong. Litt grått fra et supportersynspunkt, men en nødvendig periode for Jones og Stoke City FC for å foreta de omfattende endringene som må til for å få, ett i perioder misligholdt fotballag, klart for opprykk og spill i PL sesongen 19/20. Det er nå viktig med å ha tunga rett i munnen, stamina og la manager og stab få fred til å gjennomføre prosessen. Da Sir Alex Ferguson tok trenerjobben i Manchester United i 1986,var laget på vei til nedrykk. Dette fikk han avverget men brukte fem år på få  United opp på toppnivå i engelsk ligafotball. Tony Pulis lovde ledelsen å få Stoke opp til PL i løpet av fem år, det ble et års avbrekk, men dette leverte Pulis. Her kommer tålmodighet og sundt folkevett inn, sparke trenere i hytt og pine er ikke veien å gå, men alltid stå bak Stoke City FC med kompromissløs support derimot, OG DER ER VI!

Ny kamp Lørdag klokken 18.30, hjemmekamp mot West Bromwich. Kampen vises på Viasport 2.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.