Tid for å ta væren ved hornene

Skrevet av Svein Moen .

Det er Derby County FC, The Rams, som tar imot The Potters til flombelyskamp førstkommende fredag kveld på Pride Park Stadium i øst midlands, kapasitet; drøyt 33 500 plasser på tribunen.

Vertene, som ligger på en 16. plass på tabellen, spilte tirsdag bortekamp mot bunnlaget Luton og gikk da på en overraskende smell med to mål mot tre, og fikk til overmål med seg et rødt kort hjem igjen. Kan vel se ut til at Stoke møter et lag ute av balanse og som sliter med det meste for tiden. The Potters derimot virker å ha funnet veien ut av skyggenes dal, på Sky Bets formtabell befinner laget seg på andreplass, intet mindre. Resultatene er basert på tallmateriale fra de seks siste kampene i Championship. Leeds ligger på 20. plass, hvis noen skulle lure på den saken, formsvikt der altså.

To norske fotballprofiler har tjenestegjort for Derby; Lars Bohinen og Bjørn Otto Bragstad, og de fikk til og med spille sammen i en kamp mot Tottenham i 2000.

The Rams har så langt fire mann på skadelista, mens Stoke fortsatt har Shawcross og Verlinden ute, mens Campbell (bildet) er i "dag-til-dag-modus". Sistnevnte, Tyrese Campbell, har vel fått størst oppmerksomhet i overgangsvinduet så langt, og det med en overgang som ikke ble noe av! Massive rykter om en forestående bet365-exit, endte med signering av ny langtidskontrakt på hele fire og et halvt år! En utgang som han selv har uttrykt stor begeistring for og som utløste generell jubel høyt og lavt og tro på et styrket lag på en krevende vei fremover.

Prosjekt Michael O'Neill fortsetter, ikke uventet, å gi signaler om bedre tider. På bet365 fylles tribunene opp, og til bortekampen fredag drar hele 3200 Stokies i full fyr avgårde for å gi jernet for The Potters. Stoke FC spanderer i overkant av 20 busser til komfortabel befordring tur/retur i sosialt oppglødde omgivelser. Bærekraftig dette.

Slik som landet ligger nå er det bare å se frem til en flott fredagskveld, skulle det butte litt får vi tåle en støyt også, kjent den før. Kampstart er kl 20:45 og Viasport2 formidler begivenheten, som forhåpentligvis vil bli husket som en festkveld for Stoke på Pride Stadium.

Tordenskiold i Oslo leverer som vanlig de mest delikate bildene fra dramaet på veltemperert storskjerm. Det var forøvrig en storveis ettermiddag på stampuben sist lørdag da Stoke vingestekket The Swans, nærmere seksti på plass fra fjern og nær, de fjerneste kom fra Stoke-on-Trent! Stor stemning og høylytt respons på det som vi fikk servert både av pølser, tilbehør og glitrende prestasjoner!

GO GO GO POTTERS!!!!