Trøstesløst, kjellerlemmen står på gløtt

Skrevet av Svein Moen .

At den mye omtalte Warnockeffekten skulle slå inn var vel ikke helt uventet, men at den skulle føre til at Stoke spilte som hodeløse høns i samfulle 45 minutter var vel et fenomen av nyere dato.

Etter halvtimen skåra Ashley Fletcher for gjestene med omgangens eneste skudd på mål fra den kanten. Lasse Sørensen gikk ut, inn kom Tom Ince, så var det pause.

Stoke var adskillig kvikkere i andre omgang, noe som resulterte i en rekke angrep, men alt skulle inn i boksen hvor det ble for omstendelig med en rekke pasninger. Det hele endte som regel opp med ubesluttsomme avslutninger levert i fanget på keeper. Nå skal det nevnes at The Potters også hadde noen skarpe knallskudd, men det gikk enten i treverket eller umiddelbart på utsiden av konstruksjonen. Etter seksti minutter var Markus Travenier frempå for Boro og avgjorde kampen. Det at Stoke hadde seks skudd på mål mot gjestenes tre, sier vel nok om Stokes effektivitet framover. For øvrig greide Nick Powell å rote på seg to gule kort, som er rødt og påfølgende karantene.

O'Neill, og flere med han mener at tre, fire kamper må vinnes for at nedrykk skal være utelukket. Etter forestillingen lørdag er det vanskelig å se hvor disse poengene skal hentes. Vi får sette vår lit til at resultatene i Championship til tider svinger friskt, flere av lagene på nedre halvdel plukket poeng sist. Men at det skal bli uttelling mot Wigan tirsdag kveld vil nok gi meget høye odds.

Det blir hver uke presentert en formtabell for divisjonene i England, og på Championships liste er Stoke oppe på en respektabel sjuendeplass, men på topp, foran Leeds, troner Wigan.

O'Neill har uttalt at det vil bli endringer i laguttaket til tirsdag da han mener at en del av prestasjonene sist lørdag var rett og slett uakseptable, sterke ord fra en solid trener.

The Latics har to mann ute med skade mens The Potters har to på skadelista og en suspendert. Stort mer er det vel ikke å si om dette så langt, men vi må ikke ta sorgene på forskudd, kampen skal spilles og resultatet har vi først ved ellevetiden tirsdag kveld.

Det er kampstart 20:45 tirsdag kveld og Stokestreamen er sikkert på plass. Tordenskiold ønsker som vanlig velkommen til fotballtreff, ellers lykke til over hele linja.

Stoke, gå fryktløst til verket, vi har sett det før!