Uredd Rowett med store utfordringer

Skrevet av Svein Moen .

Etter en noe skuffende hjemmekamp sist er det kommende lørdag borteoppgjør mot Nottingham Forest FC som skal spilles. Byen er lokalisert i East Midlands i Mansfield, stadion bærer navnet City Ground og er på samme størrelse som bet365. 

All statistikk tyder på at dette blir en ganske åpen kamp, særlig siden Stoke denne sesongen har vist at de kan bite godt fra seg borte, mens de har vært for ustabile hjemme. Siste fem har Forest 2V, 1U og 2T. Stoke har 2V, 2U og 1 T. Forest hadde hjemmekamp sist helg også og vant 1-0 over formsterke Sheffield United, som innehar tredjeplassen på tabellen med 29 poeng. The Reds befinner seg på sjette med 26 poeng etter at 16 runder unnagjort, Potters på femtende før denne med 21 poeng, men det er tett i årets Championship, ni poeng opp til topp nå. 

"Away at Forest it always going to be a difficult trip, buth we've got no fears going there", uttaler Gary Rowett om kampen.

Erik Pieters og Mame Diouf er tilbake i troppen, Tom Ince er usikker, men ellers er vel Rowetts utfordring å disponere riktig. Etter å ha rydda godt bak og på midten ser det ut til at han har et vedvarende problem med å knekke nøtta på topp, får håpe han kan pønske ut en sjefsløsning til helga, eller må vi vente på et under fra Pieters igjen?

De siste dagene har det vært side opp og side ned om tumultene omkring McClean. Iren nekter plent å ta på seg "The Poppy" - valmuemerket på drakta - for å hedre de engelske soldatens innsats i felt siden første verdenskrig. Dette årlige jubileet inkluderer også de engelske styrkenes innsats i konflikten i Nord-Irland. Derfor finner McClean (60 kamper og 10 scoringer for Republic of Ireland) det naturlig nok vanskelig å delta aktivt i dette jubileet. Før han ble hentet til Stoke spilte han for Sunderland, Wigan og West Bromwich. Det var noe uro også der i forbindelse med avviklingen av markeringen, men denne helga tok det helt av. Deler av supporterne raser, fotballforbundet er inne, klubben forklarer seg så godt den kan, og det som foregikk på stadion lørdag var langt ifra greit. Så gikk McClean i ettertid kraftig ut i sosiale media (karakteriserte blant annet venstre siden av "Boothen  End" som huleboere) for å pøse bensin på bålet. Siden Rowett var veldig aktiv i prosessen med å få spilleren til Stoke og samtidig åpenbart var klar over problemet som forelå, blir dette faktisk også en veldig vanskelig sak for manageren. Samtidig som det snakkes om at at McCleans fremtid i klubben er høyst usikker, ser det så langt ut til at han med i troppen lørdag. Den som lever får se!

Kampstart klokken 16 norsk tid og Stoke + tilbyr streamservice til en grei pris. Virker som om tjenesten etterhvert er godt innarbeidet, tok litt tid, men alle store innovasjoner krever alltid litt prøving og feiling. 

I Oslo er det som vanlig Stoke-lørdag på Tordenskiold for supportere fra fjern og nær, VELKOMMEN. 

VI ØNSKER STOKE CITY FC LYKKE TIL LØRDAG!

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.