...vi setter over til battle of tactics

Skrevet av Runar Kvernen .

Tony Pulis is back in towns. Stoke City står overfor en gedigen taktisk utfordring mot topplaget Middlesbrough lørdag, som i kjent TP stil scorer lite, men heller ikke slipper inn noe særlig.

TP og hans team har garantert gjort hjemmeleksen, og har nok en klar plan om hvordan Stoke skal slås på hjemmebane, og hvor på banen støtet skal settes inn. Gary Rowett på sin side uttaler at den siste uka har gått med på å drille ulike varianter:

 «We have worked all week on ways of breaking them down»

Og her ligger nok kampens store moment. TP skrubber ikke med filosofien. Tett og gjerrig, lage trøbbel for motstanderen, få frem frustrasjon og feil – og så slå til. Enten på overganger eller dødball, han er ikke fremmed for en langpasning eller tre, heller. Middlesbrough har scoret samtlige av sine 17 mål innenfor boksen denne sesongen, det tyder på fysikk og duellstyrke. Kun åtte baklengs, det er i snitt ett annenhver match. Den sta waliser tok over i januar 2017, og fikk laget til Playoff, hvor det ble et knepent 1-0 tap over to kamper mot Aston Villa. Nå jager han opprykk, igjen.

Balansekunst

Stoke på sin side har uten tvil styrket det defensive de siste kampene, Shawcross ble ofret. Butland er tilbake i topp klasse, men Stoke sliter med effektiviteten. Et skrekkscenario for Stoke er et tidlig mål imot, og et jag for å komme ajour. TP og co blokkerer, og knaller til igjen når Stoke må ta mer og mer risiko.  Men scorer Stoke først er mye forandret i balansen. Stoke kan da ligge litt mer tilbake, TP vil neppe kaste laget fremover, men må da ta noe mer risiko utover i kampen. Helt usårlig er ikke TPs team: Det har blitt to knepne tap i serien, mot Norwich og hjemme mot Nottingham Forest. Og noen uavgjort, faktisk bare to seire på de siste syv kampene. Aner vi en liten motbakke? 

I det store og hele vil dette oppgjøret trolig bli tett, og kanskje en tålmodighetsprøve, ikke for TP, men for Rowett og Callum Davidson (bildet), spillerne og hjemmefansen. Det gjelder å finne balansen mellom angrepsvillighet og possession (som TP ikke bryr seg noe som helst om), og det å unngå brudd og overganger. Vi snakker vel egentlig om «battle of tactics».

Begge lags managere er klar over dette, og det kan være små detaljer som avgjør denne matchen. Rowett er pre match inne på at det kan være glimt av individuelle prestasjoner som utgjør forskjellen, og han legger litt press på Stokes angrepsspillere om litt magi:  

«When they’re in the final third that’s when they’ve got to earn their money and we will try and give them the freedom to do that».

Dette blir greier

Middlesbrough skal ha en sykdoms bug i deler troppen, og TP er bekymret. Det er han alltid. Viktigere er det nok at Stoke har hatt en hel uke med full trening, mens Middlesbrough spilte Carabao Cup så sent som onsdag, og er klar for kvartfinale med 1-0 (selvsagt) over Crystal Palace.

Rowett på sin side sier at han har et par bekymringer om troppen, og noen valg han må ta. Men han vil holde kortene tett til brystet, helt frem til det nærmer seg match. TP skal ikke få noe gratis.

Norske fans på fellestur. Kveldskamp. Tony Pulis returnerer, trolig til en høflig applaus, i forkant. Støttemarkeringer for Leicester, etter helikopterulykken. Militære markeringer og Remembrance før og under kampen, og det kan bli harde sammenstøt på banen også. Vanskelig, men ikke umulig for Stoke City. Kick off 18.30 lørdag.    

Kampen vises på Viasat, og det er samling på Tordenskiold i Oslo for dem som har anledning.

Men til alle fans i bygd og by: Dette blir greier.

Vurdert av Runar Kvernen

Skriv ny kommentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
Bekreft at du ikke er en automatisk spambot ved å svare på spørsmålet.