Bournemouth - Stoke City 0-2

AFC Bournemouth - Stoke City 0-2

Opprettet: lør 08.05.2021 15:25 av Richard Prestegård

I kampen på Vitality Stadium avslutter Stoke sesongen med å vinne borte mot Bournemouth. Ikke bare vant The Potters, men satte også ny rekord for antall kamper uten baklengs i løpet av en sesong.

Kampen handlet mye om debutanten William Forrester. 19-åringen fikk sin debut som midtstopper og scoret også det første målet i den første omgangen. Tidlig i andre omgang doblet Tommy Smith ledelsen før et solid og knallsterkt Stoke-forsvar sikret rekorden til slutt. Seieren gjorde at Stoke også satte rekord for antall kamper uten å slippe inn mål denne sesongen. En god måte å avslutte en middels sesong på. Tre poeng og rekord er noe å ta med seg inn i sommerferien.

Michael O'Neill gjorde tre endringer på laget som tapte siste hjemmekamp for sesongen mot QPR. Av de tre byttene ble det knyttet mest spenning til Will Forrester. Den unge forsvarsspilleren har vært på benken store deler av andre halvdel av sesongen og fikk sin debut i den siste kampen mot Bournemouth. Den 19 år gamle midtstopperen har spilt i Stoke City siden han var seks år gammel, så det er på sin plass å kalle han en "local lad". Nick Powell, Steven Fletcher og Harry Souttar måtte alle stå over med skade, så det var en helt eksepsjonell ung benk i kampen mot Bournemouth. Bare Sam Vokes var med som seniorspiller mens resten av benken kun var bestående av unggutter. Inn på laget kom også Jordan Thompson og Jacob Brown.

Joe Bursik var tilbake på benken etter å ha sikret opprykk til Championship med Peterborough. På keeperfronten var det også verdt å merke seg at tidligere Stoke-keeper Asmir Begovic startet i mål for hjemmelaget.

Stoke City gikk ut i en 3-5-2 formasjon med Adam Davies i mål. De tre stopperne var nevnte Forrester sammen med Danny Batth og Rhys Norrington-Davies. På vingbackene startet Tommy Smith og Josh Tymon. Defensivt begynte Sam Clucas og John Obi Mikel med Jordan Thompson mer offensivt i banen. På topp startet Stoke med Rabbi Matondo og Jacob Brown.

Det var tydelig at dette var en kamp som ikke betydde all verden, for den første omgangen var ikke noe fyrverkeri. Bournemouth hadde sikret seg play-off og spilte kun for plasseringen mens Stoke kunne gå en plass opp eller ned. Ingen av lagene klarte å skape noen store muligheter i den første delen av kampen. Først etter 36 minutter kommer kampens første store sjanse og den ender også med mål. Det er en corner for Stoke som Jordan Thompson slår inn i feltet. Det er en relativt dårlig corner på første stolpe, men der står Jefferson Lerma og sleivsparker ballen rett opp i lufta. Når ballen kommer ned igjen står Will Forrester der og banker ballen på hel volley rett inn i hjørnet. En kjempescoring av 19-åringen og også scoring i debuten for midtstopperen. En dag han aldri i verden kommer til å glemme med det første og det sender også Stoke i ledelsen på Vitality Stadium. Scoringen gir en vitamininnsprøytning til Stoke, som avslutter omgangen med flere gode bevegelser og spill, men The Potters klarer ikke å skape flere sjanser og går til pause med en ledelse.

AFC Bournemouth - Stoke City 0-2

Den andre omgangen starter med en suser av en takling fra Danny Batth, som gjør at midtstopperen avslutter sesongen med et gult kort. Det er også forsvarsspillerne som viser seg frem på godt og vondt for Stoke i denne kampen. Etter 52 minutter dobles ledelsen til Stoke og det er Tommy Smith som scorer for The Potters. Stoke spiller seg nydelig gjennom forsvaret til Bournemouth. Mikel finter seg over midtbanestreken og spiller opp mot Matondo, som legger ballen igjen til Clucas. Han ser opp og spiller en nydelig ball gjennom forsvaret til hjemmelaget mot Tommy Smith. Høyrebacken løper mot mål og klinker ballen i hjørnet og setter med det sin andre scoring i Stoke-trøya. Stoke fortsetter å kjempe hardt etter scoringen og utligner Bournemouth sitt press og forsøk i å komme tilbake i kampen. Særlig forsvaret stod godt unna og Sam Clucas og John Obi Mikel spilte strålende defensivt på midtbanen til The Potters.

AFC Bournemouth - Stoke City 0-2

Bournemouth prøvde å komme seg tilbake i kampen og gjorde bytte etter bytte i håp om å snu momentumet i kampen. Fire bytter ble gjort av Bournemouth mens de lå under med både ett og to mål, men hjemmelaget slet med å bryte ned et godt Stoke-forsvar. Flere viktige blokkeringer og sterkt duellspill bidro til å holde nylig nedrykkede Bournemouth på en armlengdes avstand. Særlig Will Forrester imponerte stort og 19-åringen så ut til å sveve på en sky kampen igjennom. Bournemouth skaper ikke en stor sjanse før det er gått 87 minutter. Da spilles Keith Stacey fri på bakerste stolpe, men han får ikke et godt treff og skuddet går utenfor. 

På overtid i andre omgang gjør Michael O'Neill to bytter for å drøye tiden. Det var et rent dobbeltbytte på topp. Ut gikk Jacob Brown og Rabbi Matondo og inn kom Christian Norton og Sam Vokes. Bournemouth klarer ikke å komme med noen sluttspurt og Stoke vinner kampen 2-0 på Vitality Stadium. Med det satte Stoke rekorden med flest kamper i løpet av en sesong uten å slippe inn mål. 22 ble nummeret og det med et ungt og uerfarent lag bestående av en seniorspiller på benken. Takk for følget gjennom sesongen 2020/2021. Forhåpentligvis blir det en bedre sesong når vi starter opp igjen i august. Men først, sommerferie.

Have a good one Stokies

- VIS UNITA FORTIOR -

Slik spite Stoke City:

Davies - Forrester - Batth - Norrington-Davies - Smith - Mikel (k) - Clucas - Thompson - Matondo (Norton 90+4) - Brown (Vokes 90+4)

Ubenytta reserver: Bursik (GK) - Coates - Jones - Macari - Malone - Sparrow - Taylor