Allen

Allen må lappe sammen midtbanen

Opprettet: søn 28.11.2021 14:36 av Runar Kvernen

Okei, Joe Allen er kanskje ikke den ballvinneren og dirigenten han en gang var. Men akkurat nå må klubb og fans sette sin lit til at han kan ta tak mot QPR kommende søndag.

Det hadde vært knall om Jordan Thompson også var tilgjengelig, men Allen har sonet sin ene kamp etter to gule og rødt mot Bristol City. Det gir O’Neill i hvert fall en ny mulighet på en midtbane som ble fullstendig utspilt av Blackburn. Mot Bristol City kjørte jo Stoke kampen, og misset på minst fem utrolig store sjanser. Mot Blackburn var det verre, i realiteten var Stoke sjanseløs. Og det handler mye om den sentrale midtbanen. For anledningen Vrancic, Sawyers og Tymon.

Blackburns rutinerte manager Tony Mowbray var etter kampen ærlig på at Blackburn spilte på det de anså som Stokes svake ledd, gjennom og bak nevnte midtbane. Og slik ble det jo, verken Vrancic eller Sawyers er defensive spillere, de mangler mye av det som kreves for defensiv forflytning. Tymon er jo best på kant, han prøvde. Så er det litt håpløst å la harmen gå ut over spillere som er som de er, det går ikke på innsats og innstilling.

Fremover må nok O’Neill finne en combo, tross skader, som ikke blir så til de grader løpt igjennom sentralt i banen. Både Vrancic og Sawyers samtidig er egentlig feil, om ikke da en av dem spiller bak en spiss, for eksempel. Men sentral på midten må det i hvert fall være en som kan fange opp løp og rom bak dem igjen. Offensivt har begge mye inne.

Stoke savnet  også lederskap på banen sist, det må det da gå an å rette opp også på kort sikt. 

Så var det skader da. Det er ikke fritt valg nå – men forhåpentlig kan Allen i hvert fall samle troppene på midten, slik at Stoke unngår å bli fraløpt, og heller kanskje kan skape noe mer fremover. For det var skrale saker mot Blackburn, begge veier. 

Så slik er det: O’Neill og Allen må frem med lappesakene på banen, i tillegg til det som skjer på lasarettet. 

Januarvinduet er et stykke unna...   

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images