Women

Ambisjoner og support for Women

Opprettet: lør 19.11.2022 11:38 av Runar Kvernen

Det fremkommer interessante opplysninger om Stoke City Women i en artikkel som nå er ute. Ambisjonen er opprykk til Championship, og økt support på kampene. Og norske fans trekkes frem i denne sammenhengen. 

Som vi vet fosser kvinnefotballen frem i hele Europa. Lionesses vant EM på hjemmebane, og det var svært høye tilskuertall, på tribunene og via TV-dekning. Stoke City forsøker nå å hekte seg på den bølgen. Women er på nivå tre i ligasystemet i England, og er langt unna en tilnærmet profesjonell hverdag, selv om klubben denne sesongen legger betydelig mer økonomi inn. Sist sesong holdt det på å gå aldeles galt. Flere klubber også på dette nivået legger nå mer satsing inn i kvinnesiden, og det ser ut som om Stoke City kan være på gang. I løpet av tre år skal Women rykke opp på nest øverste nivå, Championship – og supporten skal bygges opp gradvis. Dette er oppmuntrende, det har vært en viss bekymring for at Women kunne bli hektet av, hvis moderklubben ikke tar tak i sakene.

Velkjente Angela Smith er satt på som General Manager, for å sette retning og følge opp arbeidet fra uke til uke. Nå har det skranglet litt også denne sesongen, men alt i alt positive signaler. Det vil kreves større midler og ressurser inn – og det ser ut til å ha festet seg. Og så skal laget vise frem at de er i vinden.

Og norske fans på kamp under fellesturen trekkes frem som et eksempel på ny støtte, som kan vokse.  

Her kan du lese artikkelen i Stoke City Sentinel

Foto: Stoke City Women