Avklaringer og ellevillt drama

Avklaringer og ellevillt drama

Opprettet: ons 21.04.2021 08:59 av Runar Kvernen

Tre serierunder gjenstår i Championship. Det er avklaringer i toppen, Norwich rykker opp. Men i bunnstriden er det mer intenst enn noen gang. Wyccom fighter, Derby og Rooney ligger dårlig an.

Stoke er utenfor nedrykksstriden, det er tross alt en lettelse. Og veldig langt unna kampen om Playoff. Det er ikke fullt så inspirerende. Dog handler det som vi vet om å få til en god avslutning, selv om matchen mot Coventry etterlater berettiget tvil.

Men altså: Norwich ble klar for opprykk til Premier League for to serierunder siden. Så gikk lufta ut av ballongen, tap mot høytflyvende Bournemouth og nå sist Watford. Men direkte opprykk er i boks. Og akkurat Watford ser ut til å slå følge opp med direkte linje, avstigning PL. Klubben har åtte poeng ned til nettopp Bournemouth, eller syv poeng ned til Brentford, dersom de vinner sin hengekamp. Sistnevnte har stort sett spilt uavgjort i det siste.

Avklaringer og ellevillt drama

Dermed ser det ut til at to av tre som rykket ned fra øverste nivå sist, tar steget tilbake på første forsøk. Og tredje nedrykkslag fra PL sist sesong er altså laget med best formkurve i innspurten. Bournemouth smadret Millwall 4-1 i London sist, og er Stokes siste motstander i årets serie. Med to kjenninger: Caretaker manager Jonathan Woodgate og ikke minst keeper Asmir Begovic. Det er altså mulig å unngå fortapelsen etter nedrykk. 

De øvrige Playoff lagene er også i praksis klare: Swansea har tapt mye i det siste, men får kvalik. Den kan bli tung hvis ikke trenden snus. Så tar Barnsley den siste plassen. Reading kan ha en teoretisk mulighet, men å hente inn seks poeng på de tre siste serierundene virker urealistisk. De har heller ingen formtopp. Det gjenstår noe posisjonering for kvaliken, men i Playoff må man jo uansett gå hele veien. Oppsummert: Norwich får trolig følge av Watford. Playoff gjøres ganske sikkert opp mellom Bournemouth, Brentford, Swansea og Barnsley. 

Avklaringer og ellevillt drama

Bunnstriden i årets Championship er rimelig ellevill. Det tapreste laget er uten tvil klubben med base nordvest for London, Wyccom. Hard rock manager Gareth Ainsworth rundet 450 kamper som manager for klubben sist (!). Han har faktisk eget band: The Cold Blooded Hearts, hvor han er leading vocal. Han får også gutta på gresset til å rocke helt inn. Sist vant de 2-1 mot Bristol City. 1-1 etter 93 minutter, keeper Stockdale går opp på corner og skaper straffe. Den settes, og et ørlite håp lever. Problemet er at det fortsatt er litt for få lag som kan hentes inn på de tre gjenstående. Og så målforskjellen i tillegg.

Rotherham har kamper til gode, men tapsrekken utvides. Sheffield W vant sist, men er fortsatt i krise. Huddersfield har en liten luke – men kan raskt bli involvert igjen. Og så: Wayne Rooney og Derby er virkelig ille ute. Fire tap på rad…  Neste er Birmingham, som ikke har tapt under new management.

Avklaringer og ellevillt drama

Okei – det endelige svaret har vi om tre serierunder, og noe kan være avklart alt i neste runde. Det vi vet er at Stoke har levert en dårlig andre halvdel av sesongen, og en stusslig innspurt. Da blir det litt sånn lett frustrerende… «jaja neste sesong» og sånn. Det er bedre enn bunnstrid – men der stopper også ytterligere gledesutbrudd.

Men vi følger dette helt inn. Det skal ikke stå på det!

Runar Kvernen

Foto: Wycombe Wanderers, AFC Bournemouth og Northern Eco

Tabell: altomfotball.no