Clayton

Balanse inn mot massivt program

Opprettet: man 19.09.2022 09:11 av Runar Kvernen

14 dager kamppause. AN, staben og spillerne satser maks på den. Det er satt opp 7 kamper i oktober, det blir trolig 8 med den avlyste serierunden. Men det er en hårfin balanse, mye skal på plass uten at det blir overload. Skader skal pleies – og unngås. Spillerne trenger også å lade overskudd.

Stoke er blant de klubbene som har mest å hente i denne perioden: Ny manager og nye instruksjoner, dette bygges aller best på feltet og ikke i et hektisk kampprogram.

Og det blir en tøff start for Stoke. Watford kommer til bet365 søndag 2. oktober. Det har ikke helt falt på plass for gjestene etter nedrykket, mye uavgjort, men dette er solid motstand. Så venter Burnely borte på Turf Moor onsdag 5. oktober. De rykket også ned fra PL sist sesong, og er godt i gang. Klubben er allerede der oppe på tabellen. Og så kommer serieleder Sheffield United til bet365 lørdag 8. oktober. De nådde play-off i mai, og ambisjonen er nok direkte opprykk denne sesongen.  

Jada… Knalltøff start altså, og tett program gjennom hele måneden. Men, vi ser vel noen positive tendenser, som gjør at Stoke kan hevde seg både i de første tre, og forhåpentlig gjennom hele måneden og inn i november.  Neil er rett i koppen – han er ekstremt hands on og tydelig, det verdsettes av alle i og rundt klubben. Hvis vi kan se noen tendenser allerede, etter kun fire kamper, så kan dette hentes frem noen stikkord.

Trening

Det går litt raskere med ball og bein, og det spilles oftere i lengderetningen. AN har beholdt 3-5-2, og det bearbeides fortsatt i bakre ledd. Men vi ser at det slås mer fremover – og gjerne litt lengre enn tidligere, ved noen tilfeller. Dette kombineres med noen flere kvikke kombinasjoner på en og to, som det heter på pasningsspråket. Det tredje målet mot Hull var et eksempel på det. Stoke skaper mer. Det jobbes åpenbart med avstander mellom lagdelene – og økte krav til energi og løpsstyrke. Det var gull verdt da Stoke kom under press etter hvilen mot QPR. Så gjelder det å treffe med laguttak, posisjoner og taktiske grep. Her er det fortsatt noe under utprøving. På treningsfeltet og i kamp.    

Det virker som om den nye manageren har fått respons allerede, men det er omfattende greier og ikke minst mange detaljer inn i de justeringene som nå skjer. En sak er forklaringer og øvelser, men dette må nesten sitte intuitivt når det skal hentes frem kollektivt og individuelt i tette matcher.

Clayton Wood – der legges nå grunnlaget. Stoke City er nok på vei. Så spørs det hvor langt man har kommet når det sparkes i gang igjen 2. oktober.  Henger Stoke bra med ut oktober  - og inn i tre serierunder i november, venter neste mulighet for prepp på feltet.  

Det blir et langt opphold fra 12.11 - 10.12, grunnet VM.  Da gjenstår godt over halve kampsesongen. Og da...

Foto: StokeonTrentLive/Getty Images//Stoke City FC