…bare nesten holder sjelden

Opprettet: tir 19.10.2021 23:38 av Runar Kvernen

Stoke City – AFC Bournemouth: 0-1. Det var tett, jevnt og høyt tempo. 0-0 til pause etter en særdeles sjansefattig første omgang. Seks minutter etter hvilen ga Stoke bort et baklengs, og det ble avgjørende.

Men, det er lenge siden et så bra lag har gjestet bet365. Det var pass and move, en touch, raskt fremover og mange individuelle prestasjoner av høy klasse. Stoke hang bra med, men feilet vel oftere i valgene og utførelsen. Det var noen antydninger til det hele veien, både i oppspill bakfra og på midten. Selv om det var stigning. Dessuten spilte Bournemouth en formidabel forsvarskamp, og rensket unna.

Stokes spillere fikk mindre tid enn i mange andre oppgjør, og det er krevende. Da er grus i skoa fatalt, det var noen eksempler på det i første omgang,  og slik kom også målet rett etter pause. Chester spiller opp til Clucas, som misser mottak og pasning langt inn på egen halvdel: Ballen rett fremover, skudd – Davies misser, gir retur i farlig område – og scoring fra kloss hold fra goalgetter Solanke.

Likevel: Fem minutter etterpå smeller Jordan Thompson ballen i stolpen, og returen havner over. Bournemouth hadde en avslutning i tverrligger, og Stoke var kanskje heldig som ikke fikk straffe imot også.

Tyrese Campbell kom inn etter 70 min. Et sus gjennom publikum. Han fikk to brukbare muligheter, men er åpenbart ute av det på dette nivået, enn så lenge. Denne skribent lurer litt på om dette var matchen for et comeback, en Fletcher inn kunne kanskje utgjort en større forskjell.  

Det positive var at Stoke hadde en skikkelig sluttspurt, og la trykk på serielederen. Dette var veldig jevnt, det viser også alle kategorier av statistikken. Men det ble bare nesten. Og det gir ofte liten gevinst…

Første tap hjemme – og andre tap på rad i serien. Dette er ikke en kollaps, det handler mer om marginer - og egne feil. Stoke er ikke veldig langt unna å matche de aller beste, nå er utfordringen å holde dette nivået mot andre motstandere fremover. For da blir det poeng. 

Lørdag venter Millwall i London. De slo Sheffield United 2-1 i borte nå i denne runden. Det blir en test på hvor Stoke står etter litt motbakke for O’Neill og hans mannskap.

Foto: Stoke City Sentinel