Blackpool i Championship

Blackpool i Championship

Opprettet: man 31.05.2021 15:49 av Runar Kvernen

Siste plass i Championship avklart: Blackpool vant 2-1 i play off finalen mot Lincoln, exit League One. Da blir det to oppgjør mellom Stoke City og  «Stoke by the sea» den kommende sesongen.

Blackpool har vært med lenge, på øverste nivå i flere tiår etter krigen. De senere årene har det vært på nivåene under, med unntak av de to jubelsesongene 2009 – 2011. Under velkjente Ian Holloway rykket Blackpool opp til PL, og sjarmerte mange den ene sesongen det vare på øverste nivå. Charlie Adam var maestro. Charlie gikk til Liverpool, og så til Stoke. Med Blackpool gikk det nedover.

Det var lite som tydet på at Blackpool skulle ta steget tidig i mars 2020, laget tapte 1-2 hjemme mot Tranmere på Bloomfield. Særdeles middels. Denne skribent var ringside. Men den nye manageren Neil Critchley, som kom fra Liverpools U23-lag, greide altså opprykk i sin første hele sesong.

Blackpool i Championship

Da blir det oppgjør både i Stoke og Blackpool, nordvest ut mot kysten. Byen er faktisk kjent for ballroom dancing (!) men sliten, derav sammenligningen. Men med Blackpool Tower, denne strandpromenaden, og utallige og til dels skrale underholdningstilbud og steder. Det strømmer til med folk på feriebesøk up North by the sea.

Men det er litt kult med Blackpool, vi får bare forberede oss på hardcore supportere og ganske mye oransje. Det takler vi.  

Foto: blackpoolfc/Runar Kvernen