Fletcher

Blackpool – Stoke by the sea

Opprettet: man 01.11.2021 11:29 av Runar Kvernen

Onsdag kveld blir det flomlys og match på Bloomfield i Blackpool. Den litt slitne turist- og konferansebyen i nordvest betegnes stundom som Stoke by the sea. Og ved denne anlendingen er det jo mer enn korrekt, Stoke tar turen til nok en vrien bortematch, med bølgeskvulp.

Det kan være idyllisk, men også blåse heftig i Blackpool. Byens strandpromenade, med Blackpool Tower – inspirert av Eiffeltårnet - vender ut mot irskesjøen. Det er godt med moloer og bølgebrytere, som skjermer utallige amusement halls, restauranter, barer, hoteller og rooms to rent. Oppsvinget kom med jernbanen på slutten av 1800-tallet, folk strømmet til ut mot kysten, for friske opplevelser av alle slag. Det har fortsatt frem til i dag, inkludert weekends, holidays, og events - i alle kategorier. Men det er noe rufsete over byen – den glitrer ikke. Litt sånn storhet i falmet versjon. Det er jo kjente saker i England.

10. mars 2020: Denne skribent var på Bloomfield og så hjemmelaget tape 1-2 for skrale Tranmere Rovers i League One. Simon Grayson hadde nettopp fått sparken som manager. Liverpools U23-trener Neil Critchley, som var en del av Klopps team, var nettopp utnevnt in charge. Lite tydet på suksess, ut fra den matchen. Som også ble den siste før alt stengte ned. 

Men så, sesongen etter vant Blackpool Playoff finalen, med Critchley ved roret. Og nå ligger klubben på 6. plass i ligaen, to poeng foran Stoke. Sist helg vant de 1-0 borte mot Sheffield United. De maktet altså det Stoke misset, å dra hjem en knepen seier på Bramall Lane. Scoringen kom kvarteret før slutt. Til det kjedsommelige, det er ingen enkle kamper i Championship, og det gjelder også denne.

Black promenade

Så spørs det om Stoke City har fått ristet av seg den vanvittige fem minutters kollapsen i siste hjemmekamp mot Cardiff. Og litt verre enn det, Stoke har mistet åtte av ni mulige poeng, etter å ha ledet de tre siste kampene. Det har bølget i og rundt klubben om dette, selvsagt.

Så er det viktig å ta med at The Mighty Potters i perioder har vist frem offensive takter av høy klasse. Det er noe å bygge på. Men det kan jo ikke fortsette med sammenbrudd og flere baklengs i løpet av minutter – i kamp etter kamp. Det vil rett og slett torpedere alle ambisjoner om Topp 6.

O’Neill og spillerne vet selvsagt dette, og er på ballen. Det gjelder å knekke koden – og ta noen taktiske grep underveis, som forhindrer at laget går opp i liminga i noen fatale minutter. Dette blir jo også mentalt, når det gjentar seg. Det kan være aktuelt for et Danny Batth comeback, det har ikke vært helt på topp bak der i det siste. Samhandlingen sitter heller ikke. Så gjelder det å gjøre de riktige sakene, i riktige perioder av matchen. Slik at Stoke ikke havner i de situasjonene vi har sett i det siste. 

Blackpool – Stoke City. Onsdag, kick off 20.45. Denne streames to all markets and territories, ellers er jo Match Centre og løpende oppdateringer der alltid en mulighet. Tordenskiold tar imot vandrere i kvelden, og vi tar gjerne imot poeng fra Blackpool…

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images – Runar Kvernen