Barnsley

Boxing Day utsatt – men håpet lever

Opprettet: man 20.12.2021 18:10 av Runar Kvernen

Covid-19 stopper også Stokes match borte mot Barnsley 2. juledag. Flere kamper ligger an til utsettelse, men både PL og EFL håper å kunne unngå fullstendig nedstengning.  

Ligaene jobber nå intenst for å redusere antallet kontakter for tropper og stab i klubbene. Oppfordringen er også at flere spillere vaksinerer seg, her er det litt blanda drops. Og så skal testkapasitet og regimer rundt dette, inkludert for supporterne, styrkes vesentlig.  Det kreves nå corona pass – eller fresh test – for å slippe inn på tribunen. 

Det har blitt kjent at ni Stoke-spillere var smittet av virus før matchen mot Coventry. Klubben kunne stille kun åtte utespillere, det er som vi vet flere som også er på langvarig rehab. De fleste av disse ni,  men ikke alle, kommer ut av isolasjonen akkurat på Boxing Day. EFL har stilt krav om at man minst må ha 14 spillere tilgjengelig, men her må det også tas hensyn til når spillerne er friskmeldt. Rett fra bopel og ut på match er ikke egnet, noen treninger må til i det minste. Og det er et mareritt scenario hvis en klubb må spille, men mangler for eksempel hele midtbanen…  Det vil i så fall utfordre fair play mer enn godt er.

I serierunde 23 ble fem kamper utsatt i Championship, mens syv gikk som planlagt. EFL uttaler at det ikke er gitt at løsningen er å stenge ned hele fotballen, men heller satse på andre tiltak. Det er en forskjell på noen utsatte kamper og det å slepe med seg for eksempel 36 kamper over tre serierunder.  Men det blir altså å klemme inn to ekstra kamper, så langt, for Stoke og noen andre klubber.

Stokes hjemmekamp mot Derby torsdag 30. desember er neste mulighet – og mulig, hvis Stoke og øvrige klubber får orden på sakene.  

Vi får bare følge utviklingen på balløya – og håpe det beste.

Foto: Stoke City Sentinel